Fiskesuppe med citron, fennikel og aioli
30
Glutenfri
2 dages holdbarhed

Fiskesuppe med citron, fennikel og aioli

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • mælk,
  • selleri,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie
  • Olie

Det skal du bruge

Kartofler
450 g
Gulerod
150 g
Fennikel
½ stk
Løg
½ stk
Citron
1 stk
Kullerfilet
300 g
Hvidløg solo
½ stk
Bouillon høns
½ terning
Hakkede tomater
200 g
Tomatpuré
1 spsk
Timian
1 drys
Honning
1 tsk
Yoghurt naturel
½ dl
Hvidvinseddike
½ tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 499 kcal
  • Fedt 9 g
  • Kulhydrater 67 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog kartofler møre i let saltet vand.
  2. Imens skrælles gulerødder skæres i skiver sammen med fennikel, løg skrælles og hakkes fint. Citronskal rives så fint som muligt og saften presses af halvdelen. Skær fisken i mindre bider ca. 3x3 cm. krydder dem med salt og peber. 
  3. Varm en gryde op med lidt olie. Steg fennikel, løg, gulerødder og ¼ fed presset hvidløg i ca. 3 min. Tilsæt hakket tomater, 1 dl vand, bouillon, tomatpure, timian og honning kog under låg stille og roligt i ca. 8 min. 
  4. Aioli: Kom yoghurt i en skål og blandes med ¼ presset hvidløg, hvidvinseddike og ½ spsk. olivenolie. Smag til med salt. 
  5. Læg fiskestykkerne i gryden med citronskal og saft, rør det forsigtigt rundt. Kog videre i ca. 3-4 min. til fisken er tilberedt. Smag til med salt.
  6. Skær resten af citronen i både. Server fiskesuppen med kartofler, aioli og citronbåde