MAD TIL 2 DAGE: Lune tortillas med kødfyld
30
To dage
2 dages holdbarhed

MAD TIL 2 DAGE: Lune tortillas med kødfyld

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af lune tortillas serveret med en kødsovs med masser af smag og farverige og sunde grøntsager. Et hit for børn i alle aldre. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
 • Gluten,
 • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

 • Olie
 • Salt
 • Peber

Det skal du bruge

Gulerod
350 g
Løg
1 stk
Hakket svinekød
600 g
Tomatpure
dl
Hvidløg fed
1 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
 • Energi: 918 kcal
 • Fedt: 46.96 g
 • Kulhydrater: 68.23 g
 • Protein: 55.49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 1. Skræl gulerødder. Skær 200 g gulerod til kødfyldet i små tern 1x1 cm, og gem resten af gulerødderne til senere. Pil og hak løg fint.
 2. Kom 1 spsk. olie i en gryde og varm op. Svits gulerødder, løg og kød i gryden, til kødet skifter farve.
 3. Kom 1½ dl tomatpuré (GEM 1 tsk til dip til dag 2), presset hvidløg og 1 tsk. spidskommen i gryden. Kog i 10-12 min. uden låg. Det skal være ret tyktflydende, tilsæt evt. lidt vand. Smag til med salt og peber.
 4. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Tag 4 tortillas ud af poserne og pak i stanniol, varm dem i ovnen ca. 8 min. Eller varm i microovn (uden stanniol) ca. 20 sek. pr. stk.
 5. Skær resten af gulerødderne i stave 1x5 cm. Skyl peberfrugt, fjern kerner og skær i stave. Skyl salat, skær eller riv i mindre stykker.
 6. Fyld tortillas med kødfyld, grøntsager, creme frisk og revet ost (husk gem resten til dag 2). TIP: Stil ingredienserne på bordet hver for sig, så hver fylder sin egen tortilla.
 7. DAG 2: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg 4 tortillas ud på køkkenbordet, fordel kødfyld på hver, rul sammen og læg i et smurt ovnfast fad, drys resten af den revede ost over, sæt i ovnen 10-15 min til det er gennemvarmt og får farve. Server resten af grøntsager og salat til sammen med creme frisk blandet med 1 tsk. tomatpuré og lidt salt og peber.