Risotto med svampe og spinat
35
4 dages holdbarhed

Risotto med svampe og spinat

Spis italiensk med en lækker og nem vegetarisk risotto hvor der er masser af god smag fra både svampe, spinat og parmesan. Serveres med brød.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • selleri,
  • svovldioxid,
  • havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Peber

Det skal du bruge

Skalotteløg
⅔ stk
Solo hvidløg
⅔ stk
Risottoris
200 g
Hvidvin (Svovldioxid)
½ dl
Grøntsagsbouillon (Selleri)
1 terning
Markchampignon
200 g
Babyspinat
75 g
Brød (Havre, Hvede)
2 stk
Rapesan, revet (Mælk, Laktose)
20 g
Citron
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 840 kcal
  • Fedt 15 g
  • Kulhydrater 147 g
  • Protein 29 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil løg og ⅔ solo hvidløg, hak fint. Kog vand til bouillonen.
  2. Svits løg og hvidløg i lidt olie i en stor gryde ved medium varme 1-2 min. Tilsæt 200 g ris og vend godt rundt. Tilsæt ½ dl hvidvin og lad koge ind.
  3. Opløs bouillonterningen i 6 dl kogende vand. Tilsæt bouillonen til risene lidt ad gangen, så det lige dækker. Lad det koge ind så væden opsuges af risene ved medium varme, ca 20 min.
  4. Rens svampene, og skær i skiver. Steg svampene på en stor pande i lidt olie 5-6 min. 
  5. Skyl og tør spinat. Tjek om risene er ved at være færdige. De skal stadig have lidt bid. Tilsæt de ristede svampe til risene og vend godt rundt. Tilsæt mere bouillon eller kogende vand, hvis risottoen bliver for tyk.
  6. Lun brødene på en brødrister eller i ovn.
  7. Tilsæt spinat, og vend rundt til den falder sammen. Vend 20 g ost i til sidst og riv skal af ½ citron over.
  8. Servér risottoen rygende varm med et pift peber og lunt brød.