Sennep-rosmarin schnitzel med honning-citronstegte gulerødder

Sennep-rosmarin schnitzel med honning-citronstegte gulerødder

35 min564 kcal pr. portion Holder 5 dage
Masser af dejlig smag fra rosmarin og citron. Schnitzlerne smøres med sennep, rosmarin og citronskal inden stegning. Serveres med bulgur og lynstegte gulerødder med peberfrugt og sødme fra honning samt en nem og lækker pandesauce.
2.00
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

2 stk skinkeschnitzel
1 tsk sennep
1 tsk rosmarin
½ stk citron
½ terning bouillon grøntsag
2 dl bulgur
350 g gulerod
1 stk peberfrugt rød
1 tsk honning
dl letmælk

Du skal selv have

salt, peber, olie, mel

Fremgangsmåde

1
Smør schnitzlerne med 1 tsk sennep og fordel ½ tsk rosmarin (GEM resten til senere) på schnitzlerne. Krydr med fintrevet skal af ¼ citron, lidt salt og peber og lad dem trække mens resten gøres klar.
2
Kog 3½ dl vand og opløs ½ bouillonterning i vandet.
3
Kog 175 g bulgur i bouillonen ca. 12 min. for svag varme og under låg.
4
Skræl gulerødder, skyl og rens peberfrugt, fjern kernehus og kerner. Del gulerødderne i ca 10 cm stykker og del i kvarte på langs, skær peberfrugt i tynde strimler.
5
Lynsteg gulerødderne 3 min. i lidt olie først ved høj varme, skru derefter ned til middel varme.
6
Kom peberfrugt, ½ tsk rosmarin, skal af ½ citron, 1 tsk honning og 1 spsk citronsaft ved og steg endnu 2-3 min. Krydr med salt og peber.
7
Steg imens schnitzlerne på en varm pande ca. 2 min. på hver side. Læg kødet til side. Pisk 1½ dl mælk med 1 spsk mel og kog panden af med blandingen. Det skal kun småsimre, så saucen ikke skiller. Smag til med lidt salt og peber.
8
Anret schnitzlerne på tallerkenerne, hæld lidt sauce hen over eller server den til. Server med bulgur samt lynstegte grøntsager.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2361 kJ/ 564 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
8.27 g
heraf mættede fedtsyrer
2.38 g
Kulhydrat
79.26 g
heraf sukkerarter
27.97 g
Protein
43.22 g
Salt
2.64 g
Kostfibre
17.44 g

Allergener

Gluten
Mælk
Selleri
Sennep

Andre retter du måske kan lide