2 dages holdbarhed
Fiskesuppe fra Laos med ris
Ny opskrift
Under 40 min
16 Ingredienser
Med inspiration fra Laos er denne lækre fiskesuppe med hvid fisk af torskefamilien og masser af smag fra fx lime, citrongræs, peanutbutter, kokosmælk, koriander og ingefær.
Med inspiration fra Laos er denne lækre fiskesuppe med hvid fisk af torskefamilien og masser af smag fra fx lime, citrongræs, peanutbutter, kokosmælk, koriander og ingefær.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Jordnødder·
- Nødder·
- Selleri
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Salt
Skalotteløg
1 stk
Solo hvidløg
1½ stk
Rød chili
1 stk
Citrongræs
½ stilk
Limeblad
2 stk
Ingefær
20 g
Basmatiris
200 g
Kulmulefilet uden skind
300 g
Peberkorn
4 stk
Hønsebouillon
1 terning
Lime
½ stk
Peanutbutter
½ dl
Kokosmælk
2 dl
Koriander
1 drys
Fiskesauce
2 spsk
Saltede cashewnødder
2 spsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 1089 kcal
- Fedt:
- 54 g
- Kulhydrater:
- 99 g
- Protein:
- 52 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.
Pil og hak skalotteløg og 1½ solo hvidløg. Skyl chili, (hvis ikke du vil have den for stærk kan kerner og frøvægen evt. fjernes) hak fint. Skær ½ stilk citrongræs i tynde skiver. Hak 2 limeblade (fjern stilken). Skræl ingefær og skær i tynde skiver.
Kog 200 g ris i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. Sluk og lad trække, til resten af retten er færdig.
Skær fisken ud i 2 cm brede skiver. Drys let med lidt salt og sæt til side.
Steg løg, hvidløg, chili, ingefær, limeblade, citrongræs og 4 peberkorn i lidt olie ved middel varme i en stor gryde. Kog vand til bouillon og opløs 1 terning i ½ L vand. Tilsæt bouillonen sammen med saft af ½ lime. Bring det op til lige under kogepunktet (det skal simre).
Pisk ½ dl peanutbutter med 1 dl kokosmælk i en skål, til det bliver en tynd masse. Rør det godt ud i gryden, hæld yderligere 1 dl kokosmælk i og lad det hele varme godt op igen.
Skyl, tør og hak koriander groft. Tilsæt fisken til gryden og varm 1 min. Tag gryden af varmen, tilsæt 2 spsk. fiskesauce, koriander og basilikum (og evt. ½ tsk. sukker) og lad suppen simre yderligere ca. 2. min.
Servér med ris og cashewnødder.
Håber maden smager!