Somun pita med karry-kødfyld og friske grøntsager

Somun pita med karry-kødfyld og friske grøntsager

25 min615 kcal pr. portion Holder 2 dage
Forrygende smag, masser af farver og individuel sammensætning efter smag får du med disse tykke tyrkisk inspirerede somun pitabrød med karrykrydret svinekød og en masse friske grøntsager.
3.75
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

300 g hakket svinekød
½ stk løg
1 tsk karry
2 spsk sojasauce
2 stk pitabrød
1 stk peberfrugt rød
½ stk agurk
½ stk hjertesalat
¾ dl yoghurt naturel

Du skal selv have

olie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Pil løg og hak halvdelen fint.
2
Lad en dyb pande eller en gryde blive varm ved høj varme. Kom lidt olie på og steg kødet til det har skiftet farve. Tilsæt hakket løg og 1 tsk karry og steg det ca. 3 min.
3
Tilsæt 2 spsk sojasauce og skru ned til svag varme. Lad retten koge ca. 10 min under låg.
4
Varm somun pita på brødristeren på begge sider.
5
Skyl grøntsagerne. Fjern kerner fra peberfrugt og skær i strimler. Skær agurk i tynde skiver. Bræk salaten i mindre stykker.
6
Tag låget af gryden med kødet og kog videre nogle minutter under omrøring, til næsten al væsken er fordampet. Smag til med salt og peber.
7
Halver pitabrødene og skær en rille med en kniv i hver halvdel, så der er plads til fyld. Lad hver især selv fylde brødene efter smag og behag med grønt og kødfyld. Dryp yoghurt over fyldet.
Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk

Ugens tips

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2571 kJ/ 615 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
18.35 g
heraf mættede fedtsyrer
5.81 g
Kulhydrat
68.63 g
heraf sukkerarter
15.49 g
Protein
43.71 g
Salt
5.23 g
Kostfibre
6.49 g

Allergener

Gluten
Soja
Mælk
Sesamfrø

Andre retter du måske kan lide