Glutenfri
5 dages holdbarhed
Bagt hvid fisk med græske kartofler
og tzatzikiNy opskrift
Under 40 min
12 Ingredienser
De lækreste ovnbagte kartofler på græsk manér med oliven og en skøn smag og duft af oregano og friske citroner. Her serveres de sammen med ovnbagt fisk på dejlig tomat bund.
De lækreste ovnbagte kartofler på græsk manér med oliven og en skøn smag og duft af oregano og friske citroner. Her serveres de sammen med ovnbagt fisk på dejlig tomat bund.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Mælk
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Olivenolie
- Peber
- Salt
Kartofler, medium
400 g
Citron
¼+¼ stk
Hvidløg
2 fed
Rød peber
1 stk
Oliven
½ pose
Urte kryddermix
½ pose
Olivenolie
1 spsk
Skoleagurk
1 stk
Hvidløg
Græsk yoghurt
1 dl
Tomat
1 stk
Hvid fisk (har været frosset)
2 stk
Urte kryddermix
½ pose
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 541 kcal
- Fedt:
- 24 g
- Kulhydrater:
- 47 g
- Protein:
- 34 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.
Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
Skær kartoflerne i mundrette tern og læg dem i et stort, smurt ovnfast fad. Skær halvdelen af citron i tern og pres saft sf den anden del over kartoflerne. Pil og pres hvidløg. Skyl peberfrugt, fjern kerner og skær i grove tern. Kom citrontern, peberfrugt og oliven i fadet og bland det hele godt sammen med halvdelen af hvidløget, krydderi, olie, salt og peber. Bag det i ovnen ca. 25 min.
Skyl agurk, riv groft og pres saften let ud med hænderne. Rør agurk og resten af det pressede hvidløg med yoghurt og smag til med salt og peber. Sæt tzatzikien i køleskabet til den skal bruges.
Skyl tomat og skær i skiver. Læg dem taglagt i et ovnfast fad smurt med lidt olie. Skær fisken i 4x4 cm stykker og læg oven på tomaterne. Dryp fisken med lidt olie, krydr med salt og peber og drys med krydderi. Bag fisken i ovnen samme med kartoflerne de sidste 8-10 min.
Servér bagt fisk og græske kartofler sammen med tzatziki.
Håber maden smager!
