Bagt hvid fisk med græske kartofler og tzatziki
30-40
Glutenfri
3 dages holdbarhed

Bagt hvid fisk med græske kartofler og tzatziki

De lækreste ovnbagte kartofler på græsk maner med oliven og en skøn smag og duft af oregano og friske citroner. Her serveres de sammen med ovnbagt fisk på dejlig tomat bund.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Kartofler
400 g
Citron
¼+¼ stk
Solo hvidløg
½ stk
Rød peber
1 stk
Oliven
25 g
Herbes de Provence
½+½ tsk
Skoleagurk
1 stk
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Tomat
2 stk
Torskefilet (har været frosset) (Fisk)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 512 kcal
  • Fedt 20 g
  • Kulhydrater 50 g
  • Protein 33 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
  2. Halvér kartoflerne og læg dem i et stort, smurt ovnfast fad. Pres saft af ¼ citron over kartoflerne og skær den anden del i tern. Pil og pres hvidløg. Skyl peberfrugt, fjern kerner og skær i grove stykker.
  3. Bland citrontern, peberfrugt, halvdelen af det pressede hvidløg, oliven, ½ tsk herbes de provence, 1 spsk olie, salt og peber godt sammen med kartoflerne i fadet. Bag det i ovnen 25 min.
  4. Tzatziki: Skyl agurk, riv groft og pres saften let ud med hænderne. Rør revet agurk og resten af det pressede hvidløg med yoghurt og smag til med salt og peber. Sæt tzatzikien i køleskabet til den skal bruges.
  5. Skyl tomater og skær i skiver. Læg dem taglagt i et ovnfast fad smurt med lidt olie. Skær fisken i 4x4 cm stykker og læg oven på tomaterne. Dryp fisken med lidt olie, krydr med salt og peber og drys med herbes de provence.
  6. Bag fisken i ovnen samme med kartoflerne de sidste 8-10 min.
  7. Servér fisk og kartofler sammen med tzatziki.