Hakkebøf med bløde løg og kartoffelmos
25-35
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Hakkebøf med bløde løg og kartoffelmos

En rigtig klassiker med hakkebøf og bløde løg, serveret med brun sovs og kartoffelmos. Det er populært hos både store og små.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Bagekartoffel
2 stk
Løg
2 stk
Hakket oksekød
300 g
Oksebouillon
½ pose
Kulør
½ tsk
Madlavningsfløde (Mælk, Laktose)
2½ dl
Broccoli
1 stk
Letmælk (Mælk, Laktose)
1 dl
Majsstivelse
½ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 760 kcal
  • Fedt 24 g
  • Kulhydrater 90 g
  • Protein 46 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne, skær i store tern ca. 3x3 cm og kog i rigeligt vand uden salt i ca. 15 min.
  2. Pil løg og skær i tynde ringe. Steg dem på en stor pande i lidt olie på middelvarme, så de bliver bløde og tager en smule farve. Vend jævnligt. Læg dem ud i kanten af panden og gør plads til bøfferne.
  3. Form kødet til 2 (3)* bøffer på ca. 1½ cm tykkelse og steg dem i lidt olie. Brun ved høj varme ca. 1 min på hver side. Skru ned og steg dem færdige ca. 7 min. på hver side. Kog vand til bouillon og opløs bouillonen i ½ dl vand.
  4. Majsstivelse: Rør majsstivelsen med en smule koldt vand.
  5. Hakkebøffer i fad: Læg bøfferne i et fad, top med løg og hold varmt. Hæld bouillon på panden og lad det koge op. Tilsæt madlavningsfløde, og lidt kulør, jævn saucen med majsstivelse til en ønsket konsistens. Smag til med salt og peber.
  6. Skyl broccoli og del i mindre buketter TIP: Brug gerne stokken på broccolien. Kog i letsaltet vand ca. 4 min.
  7. Hæld vandet fra kartoflerne. Tilsæt mælk og mos med et piskeris. Smag til med salt og peber.
  8. Servér hakkebøfferne toppet med bløde løg, kartoffelmos, broccoli og sovs.