Oksetyksteg med bagte rødder og sød kartoffelcreme
Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed

Oksetyksteg med bagte rødder

og sød kartoffelcreme
Ny opskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Lækker rosmarin krydret tykstegsfilet serveret med rødder bagt med krydderurter, ristede kikærter og en creme lavet på søde kartofler. MUMS!

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarerne kan indeholde andre allergener

    Basisvarer:
    • Olie
    • Peber
    • Salt
    Liste
    Liste
    Billeder
    Gulerod
    2 stk
    Pastinak
    2 stk
    Paprika
    1+1+1 tsk
    Timian/Rosmarin blanding
    ¼+¼ pose
    Sød kartoffel
    1 stk
    Grøntsagsbouillon
    ½ pose
    Spidskommen
    ½+½ tsk
    Kikærter
    ¾ dåse
    Oksetykstegsbøf (har været frosset)
    2 stk
    Næringsindhold (per portion)
    Energi:
    584 kcal
    Fedt:
    13 g
    Kulhydrater:
    69 g
    Protein:
    47 g
    Oplysninger om allergener

    Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

    Sådan gør du

    Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft). Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog.
    Skræl alle rødderne, halvér dem på langs og skær den tykke del igennem en gang mere. Krydr med 1 tsk salt, ½ tsk peber, 1 tsk paprika og 1 tsk rosmarin. Vend dem i lidt olie og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag rødderne sprøde 18-20 min.
    Skræl sød kartoffel og skær i mindre stykker. Kom dem i det kogende vand og kog ca. 12 min. til de slipper, når man stikker i dem.
     Hæld vandet fra kartoflerne, men gem 1 dl og opløs bouillon heri. Tilsæt det til kartoflerne og blend til creme med en stavblender eller mos det med et piskeris. Smag til med paprika, spidskommen, salt og peber.
    Varm lidt olie op ved høj varme på en pande. Rist kikærter med paprika, spidskommen, lidt salt og peber. Sæt til side og hold dem lune. Brug panden til kødet uden at vaske den af.
    Krydr kødet med timian/rosmarin, salt og peber. Brun hurtigt kødet på begge sider i lidt olie ved høj varme. Skru lidt ned for varmen og steg ca. 3-4 min. på hver side afhængig af tykkelse.
    Skær kødet i skiver på tværs af kødtrådene og anret på en bund af sød kartoffelcreme. Drys med kikærter og servér med bagte rødder.
    Håber maden smager!