Spoleben - sousvide

Spoleben - sousvide

25 min536 kcal pr. portion Holder 5 dage
Prøv de lækre sousvide spoleben fra gris, der er 1,5 kg så der er nok til 4-6 personer. De skal blot varmes i ovn eller gryde 20-30 minutter så er de klar. Du skal selv købe tilbehøret. Pris 249 kr.
4.50
DelPrint
4 Personer

1.5 kg spoleben

Fremgangsmåde

1
Spoleben er en af de udskæringer, man sjældent støder på i dag, og det er en skam, for de smager fortrinligt. Spoleben er det nederste stykke af benet på grisen, som mange af os ikke kender fra supermarkedet. Det er nemlig ikke ofte af det ligger i køledisken. Normalt braisserer (dvs simrer i en fond med urter) man spolebenene i 1½-2 t, men vores slagter har tilberedt dem efter sousvide metoden hvor de damper ved lav varme i mange timer, så du sparer tid. Du kan tilberede dem som de er i et fad i ovnen 180 grade (varmluft) i ca 25 min. eller lægge dem i en gryde og hælde en god mørk øl, lidt bouillon og nogle urter (gulerødder, selleri, løg) ved og lade det simre i ca. 25 min. Jævn evt. saucen og server med en god kartoffel-rodfrugtmos.

Er du sulten efter mere?

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2244 kJ/ 536 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
27.75 g
heraf mættede fedtsyrer
0 g
Kulhydrat
0 g
heraf sukkerarter
0 g
Protein
71.63 g
Salt
8.14 g
Kostfibre
0 g

Allergener

Andre retter du måske kan lide