Laktosefri
Glutenfri
5 dages holdbarhed
Spansk mandelkylling
med sofrito og paprikakartofler3.75 (216)
Under 40 min
11 Ingredienser
De salte mandler giver kyllingen en helt fantastisk skøn og fyldig smag, og den spanskinspirerede sofrito tomatsauce og de paprikakrydrede kartofler klæder kyllingen rigtig godt.
De salte mandler giver kyllingen en helt fantastisk skøn og fyldig smag, og den spanskinspirerede sofrito tomatsauce og de paprikakrydrede kartofler klæder kyllingen rigtig godt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Nødder·
- Selleri
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Olie
- Peber
- Salt
- Vand
Kartofler, medium
400 g
Hvidløg
1 fed
Paprika
1+1 tsk
Bredbladet persille
½ pk
Saltede mandler
1 pose
Kyllingebryst
2 stk
Rødløg
1 stk
Rød peber
½ stk
Gulerod
1 stk
Bladselleri
1 stilk
Hakkede tomater
½ dåse
Vand
2½ spsk
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 515 kcal
- Fedt:
- 14 g
- Kulhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 45 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tænd ovnen og varm op til 220°C.
Skær kartoflerne i mundrette tern. Pil og pres hvidløg. Bland med lidt olie og vend godt med den ene del paprika, salt og peber. Læg dem i et stort ovnfast fad eller en bradepande med bagepapir og bag i ovnen ca. 20-25 min. Vend lidt rundt undervejs, så kartoflerne ikke brænder fast.
Skyl og hak persillen. Hak mandlerne fint. Bland mandler med paprika og persille (gem lidt til drys) i en plastpose og vend kyllingen godt i blandingen. Brun kyllingen på en pande på begge sider i lidt olie til den er gylden. Læg dem ved kartoflerne og steg med i ovnen de sidste 12-15 min.
Pil og hak løg. Skyl gulerod og bladselleri og skær i tynde skiver. Steg det hele i lidt olie et par min. uden at det tager farve. Skær peberfrugt i tern og steg med 2-3 min. ved jævn varme. Tilsæt hakket tomat og vand. Lad det simre 8-10 min. uden låg. Smag til med salt og peber.
Servér sofritoen til kyllingen sammen med paprikakartofler drysset med persille.
Håber maden smager!