Lahb Gai - stegt kyllingesalat
Laktosefri
Glutenfri
2 dages holdbarhed

Lahb Gai - stegt kyllingesalat

Ny opskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Prøv denne lækre Lahb Gai (stegt kyllingesalat) med inspiration fra Laos.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Jordnødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer:
  • Olie
  • Peber
  • Salt
Vildrisblanding
180 g
Hakket kylling
300 g
Mynte
½ drys
Hakkede peanuts
50 pose
(Jordnødder)
Sukkerærter
75 g
Skalotteløg
2 stk
Lime
1 stk
Fiskesauce
1½ spsk
(Fisk)
Chiliflager
1 tsk
Skoleagurk
1 stk
Sød chilisauce
1 pose
Næringsindhold (per portion)
Energi:
801 kcal
Fedt:
26 g
Kulhydrater:
94 g
Protein:
49 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Frys kødet ned, hvis ikke du kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

Kom 2 spsk rå ris på en tør pande og rist dem til de er gyldne ca. 8 min. Pas på de ikke brænder på. Lad dem køle af og blend dem groft. Alternativt brug en morter. Kog resten af risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 15 min. Sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar.
Varm ½ spsk olie ved høj varme i en dyb pande eller wok og steg kyllingekødet. Rør og del kødet jævnligt, så det løsner sig fra hinanden. Steg det, så det er gennemstegt men uden at den får for meget farve ca. 5-6 min. Det skal gerne ende med stadig at være saftigt, så kog endelig ikke saften væk.
Skyl, tør og hak imens mynte. Hak peanuts groft. Skold ærterne og skær dem over skråt på midten. Pil løg og skær i tynde skiver.
Skru helt ned for varmen, tilsæt løg til kyllingen og vend dem godt rundt med kødet. Riv limeskal og pres saften og tilsæt sammen med fiskesauce. Kom det ristede rispulver i. Det tykner saften lidt og giver en dejlig ristet smag. Tilsæt chiliflager og smag til med groftkværnet peber. Salt er ikke nødvendigt, da fiskesaucen er meget salt.
Skyl agurk og skær i tern. Bland hakket mynte i kødet, drys med peanuts, ærter og agurk. Servér med de kogte ris og sød chilisauce.
Håber maden smager!