Sweet potato-suppe med æble og sprøde ostebrød

Sweet potato-suppe med æble og sprøde ostebrød

30 min671 kcal pr. portion Holder 4 dage
Mættende og velsmagende suppe med søde kartofler som hovedingrediens. Mildt krydret med karry og spidskommen tilsat frisk pift af revet æble og serveret med sprøde ostebrød - MUMS!
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

1 stk løg
250 g gulerod
250 g sød kartoffel
½ tsk karry
¼ tsk spidskommen
2 terning bouillon grøntsag
1 spsk honning
2 stk æble
2 stk brød
1 drys koriander
100 g revet cheddar

Du skal selv have

olie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Pil løget, skær det i tern og sauter det ved middelvarme i ½ tsk olie ca 5 min. Rør jævnligt, det må ikke tage farve.
2
Skræl 250 g gulerødder og søde kartofler, skær dem i tern og læg til side.
3
Tilsæt ½ tsk karry og ¼ tsk spidskommen til løgene og steg med 1 minut. Tilsæt kartofler og gulerødder, 1 l vand og bouillonterninger.
4
Kog uden låg 12-15 min indtil gulerødder og kartofler er møre. Stik i dem med en kødnål eller skarp kniv. Tilsæt 1 spsk honning
5
Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. 
6
Skræl æblerne, del dem og fjern kernehus. Riv dem groft. Fordel revet æble i de skåle suppen skal spises af. Flæk brødene og rist dem på en brødrister.
7
Fordel suppen i skålene, og drys med frisk koriander og evt lidt karry. Drys revet ost på de varme brød, så det smelter let og dyp dem i suppen.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2805 kJ/ 671 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
26.11 g
heraf mættede fedtsyrer
11.8 g
Kulhydrat
86.23 g
heraf sukkerarter
42.77 g
Protein
22.65 g
Salt
9.14 g
Kostfibre
15.39 g

Allergener

Gluten
Mælk
Selleri
Sesamfrø

Andre retter du måske kan lide