Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær
30
2 dages holdbarhed

Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær

En smagfuld og krydret nyfortolkning af frikadeller med inspiration fra Kina. Serveres med grøntsager, glasnudler og en lækker sauce.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • soja,
  • mælk,
  • selleri,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Peberfrugt rød
½ stk
Chili rød
½ stk
Ingefær
20 g
Hvidløg solo
stk
Hakket svin/kalv
300 g
Rødvinseddike
1 tsk
Sojasauce
4 tsk
Glasnudler
200 g
Gulerod
200 g
Bouillon grøntsag
½ terning
Saucejævner
1 tsk
Forårsløg
3 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 728 kcal
  • Fedt: 18 g
  • Kulhydrater: 107 g
  • Protein: 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Hak ½ peberfrugt og ½ chili meget fint. Skræl og riv ingefær. Pil og pres ⅔ solohvidløg.
  2. Rør kødet med peberfrugt, chili, ingefær, hvidløg, 1 tsk. vineddike, 1 tsk. sojasauce (gem resten til senere), 1 tsk sukker og smag til med salt og peber. Form farsen til 8 små aflange eller runde frikadeller.
  3. Varm lidt olie på en pande ved god varme. Brun frikadellerne ca. 1 min på hver side. Skru ned og steg ca. 3 min. på hver side ved middel varme. Sæt evt. frikadellerne på træspid ved servering.
  4. Kog 200 g nudler 4 min. i rigeligt vand. Skyl kort med koldt vand og lad dem dryppe af.
  5. Sauce: Skræl gulerødderne. Skær igennem på langs og så i tynde skrå skiver. Kog næsten møre i ½ terning bouillon opløst i 1½ dl kogende vand. Tilsæt 1 spsk sojasauce og 1 tsk. sukker. Hæld 1 tsk. saucejævner i og lad koge godt igennem. Tilsæt groftsnittede forårsløg og nudler til sidst, og smag til med salt og peber.
  6. Servér frikadellerne med sauce og varme nudler.