Kyllingegryde a la Marokko med bulgur og appelsingulerødder

Kyllingegryde a la Marokko med bulgur og appelsingulerødder

30 min850 kcal pr. portion Holder 5 dage
Selv om kyllingegryden er marokkansk inspireret, er den hverken stærk eller for krydret, bare lige tilpas. Appelsin giver et frisk pift og bulguren mætter godt.
3.38
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

stk løg
1 stk hvidløg fed
300 g kyllingeinderfilet
½ terning bouillon høns
1 stk kanelstang
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander stødt
50 g abrikoser i tern
1 dl madlavningsfløde
175 g bulgur
½ stk appelsin
200 g gulerod

Du skal selv have

olie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Pil og hak løg og hvidløg. Brun kyllingestykkerne på alle sider i lidt olie i en gryde eller en sautérpande. Tag kyllingen op og læg på en tallerken. Kog 2 dl vand til bouillon og opløs ½ terning i vandet.
2
Tilsæt lidt ny olie til gryden/sautérpanden, skru ned til middel varme og steg løg og hvidløg, det må ikke blive brunt. Tilsæt 1 kanelstang, 1 tsk spidskommen og 1 tsk koriander.
3
Hæld kyllingestykkerne tilbage i gryden, tilsæt 2 dl bouillon. Tilsæt abrikoserne. Lad retten simre ved svag varme i 12 min. Tilsæt 1 dl fløde efter 6 min.
4
Hæld 175 g bulgur i en ny gryde med 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt og kog 12 min. Sluk og lad stå på eftervarmen, til retten er klar til servering (hæld evt. overskydende vand fra).
5
Skær skrællen af halvdelen af appelsinen med en skarp kniv eller en kartoffelskræller, skær skrællen i tynde strimler. Læg strimler og saft fra ½ appelsin i en lille gryde og kog op.
6
Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Læg dem i appelsinsaften og kog dem 4 min. Hæld saften fra gulerødderne over i gryden med kylling og rør rundt.
7
Krydr kyllingen med salt og peber og server den med bulgur og appelsinkogte gulerødder.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3558 kJ/ 850 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
23.55 g
heraf mættede fedtsyrer
7.99 g
Kulhydrat
102.09 g
heraf sukkerarter
37.72 g
Protein
57.53 g
Salt
4.47 g
Kostfibre
22.52 g

Allergener

Gluten
Mælk
Selleri

Andre retter du måske kan lide