Kyllingegryde a la Marokko med bulgur og appelsingulerødder
25-35
5 dages holdbarhed

Kyllingegryde a la Marokko med bulgur og appelsingulerødder

Selv om kyllingegryden er marokkansk inspireret, er den hverken stærk eller for krydret, bare lige tilpas. Appelsin giver et frisk pift og bulguren mætter godt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Løg
⅔ stk
Hvidløg
1 fed
Kyllingeinderfilet
300 g
Hønsebouillon (Æg, Selleri)
½ pose
Kanelstang
1 stk
Spidskommen
1 tsk
Stødt koriander
1 tsk
Abrikos i tern
½ pose
Madlavningsfløde (Mælk, Laktose)
1 dl
Bulgur (Gluten, Hvede)
175 g
Appelsin
½ stk
Gulerod
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 660 kcal
  • Fedt 14 g
  • Kulhydrater 82 g
  • Protein 52 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil og hak løg og hvidløg. Opløs bouillon i 2 dl kogende vand. Brun kyllingestykkerne på alle sider i lidt olie i en gryde eller sautérpande. Tag kyllingen op og læg på en tallerken.
  2. Kom lidt mere olie i gryden/panden, skru ned til middelvarme og steg løg og hvidløg uden det bliver brunt. Tilsæt kanelstang, spidskommen og koriander.
  3. Kom kyllingen tilbage i gryden og tilsæt bouillon og abrikoser. Lad retten simre ved svag varme i 12 min. Tilsæt fløde efter 6 min.
  4. Hæld bulgur i en ny gryde med 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt og kog 12 min. Sluk og lad stå på eftervarmen til retten er klar til servering. Hæld evt. overskydende vand fra.
  5. Skær skrællen af appelsinen med en skarp kniv eller en kartoffelskræller og skær skrællen i tynde strimler. Læg strimlerne i en lille gryde, pres appelsinsaft over og kog op.
  6. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Læg dem i appelsinsaften og kog dem 4 min. Hæld saften fra gulerødderne over i gryden med kylling og rør rundt.
  7. Krydr kyllingen med salt og peber og servér med bulgur og appelsinkogte gulerødder.