Oksekød med svampe, græskar og bearnaisecreme

Oksekød med svampe, græskar og bearnaisecreme

35 min860 kcal pr. portion Holder 5 dage
Weekend forkælelse eller lækker og nem gæstemad. Alt i et fad med oksekød, græskar og svampe serveret med hjemmelavet bearnaisecreme. Retten er skabt af Mette Mølbak der er madredaktør på Politiken.
3.58
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

200 g portobello-svampe
½ stk græskar
1 spsk peberkorn
1 spsk æbleeddike
500 g kartofler
2 stk oksebøf, striploin steak
4 skiver bacon
1 drys estragon
1 dl creme fraiche
½ dl mayonnaise
2 tsk hvidvinseddike

Du skal selv have

olie, olivenolie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn. Rens svampene og skær dem i 1 cm tykke skiver.
2
Vask græskarskallen og fjern kerner. Skær græskaret i tern a 2x2 cm. Kom svampe og græskar i et rummeligt fad sammen med 1 spsk syltede peberkorn og vend det rundt med 1 spsk olie og 1 spsk æbleeddike.
3
Kog kartoflerne i vand så det lige dækker tilsat ½ tsk salt i ca. 15 min. Hæld vandet fra.
4
Skær kødet ud så hver bøf deles i 3-4 stykker og fordel i fadet ovenpå svampe og græskar. Læg 4 skiver panchetta/bacon over kødet og pluk bladene af en estragon stilk (du skal bruge resten til cremen) og fordel øverst i fadet. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter. Lav imens bearnaisecremen.
5
Bearnaisecreme: Rør 1 dl creme fraiche med ½ dl mayonnaise. Tilsæt 2 tsk hvidvinseddike. Pil estragonbladene af resten af stilkene og hak dem fint. Kom det i cremen og smag til med salt.
6
Server retten med bearnaisecreme og kogte kartofler.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3599 kJ/ 860 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
68.48 g
heraf mættede fedtsyrer
21.7 g
Kulhydrat
44.9 g
heraf sukkerarter
6.73 g
Protein
16.06 g
Salt
3.98 g
Kostfibre
3.73 g

Allergener

Æg
Mælk
Sennep
Svovldioxid

Andre retter du måske kan lide