Oksekød med svampe, græskar og bearnaisecreme
35
5 dages holdbarhed

Oksekød med svampe, græskar og bearnaisecreme

Weekend forkælelse eller lækker og nem gæstemad. Alt i et fad med oksekød, græskar og svampe serveret med hjemmelavet bearnaisecreme. Retten er skabt af Mette Mølbak der er madredaktør på Politiken.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Portobello-svampe
200 g
Græskar
½ stk
Peberkorn
1 spsk
Æbleeddike (Svovldioxid)
1 spsk
Kartofler
500 g
Oksebøf, striploin steak
2 stk
Bacon
4 skiver
Estragon
1 drys
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 g
Mayonnaise (Æg, Sennep)
½ dl
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
2 tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1291 kcal
  • Fedt 92 g
  • Kulhydrater 65 g
  • Protein 51 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn. Rens svampene og skær dem i 1 cm tykke skiver.
  2. Vask græskarskallen og fjern kerner. Skær græskaret i tern a 2x2 cm. Kom svampe og græskar i et rummeligt fad sammen med 1 spsk syltede peberkorn og vend det rundt med 1 spsk olie og 1 spsk æbleeddike.
  3. Kog kartoflerne i vand så det lige dækker tilsat ½ tsk salt i ca. 15 min. Hæld vandet fra.
  4. Skær kødet ud så hver bøf deles i 3-4 stykker og fordel i fadet ovenpå svampe og græskar. Læg 4 skiver panchetta/bacon over kødet og pluk bladene af en estragon stilk (du skal bruge resten til cremen) og fordel øverst i fadet. Dryp med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter. Lav imens bearnaisecremen.
  5. Bearnaisecreme: Rør 1 dl creme fraiche med ½ dl mayonnaise. Tilsæt 2 tsk hvidvinseddike. Pil estragonbladene af resten af stilkene og hak dem fint. Kom det i cremen og smag til med salt.
  6. Server retten med bearnaisecreme og kogte kartofler.