Lammeculotte med citronrødder, stegte kartofler og citronhollandaise

Lammeculotte med citronrødder, stegte kartofler og citronhollandaise

40 min925 kcal pr. portion Holder 4 dage
En lækker grill- eller ovnstegt lammeculotte serveret med stegte kartofler og glaserede gulerødder smagt til med rosmarin, timian, citron og hvidløg og toppet med et drys karse. Hertil en lækker citronhollandaise.
4.47
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

500 g kartofler
1 drys rosmarin
1 drys timian
300 g lammeculotte
1 stk laurbærblad
350 g gulerod
2 stk hvidløg solo
1 stk citron
dl hollandaisesauce
1 drys karse

Du skal selv have

salt, peber, sukker, olie, smør

Fremgangsmåde

1
Tænd grillen eller ovn på 200°C varmluft. Skær kartofler i kvarte, læg i en gryde, dæk med vand tilsat ½ tsk salt, bring i kog og kog 10 min., hæld vandet fra efterfølgende.
2
Skyl, tør rosmarin og timian. Hak 2 kviste rosmarin og 4 kviste timian fint. GEM resten. Fordel dem på et spækbræt, drys med ½ tsk salt og peber. Pres kødsiden af lammet i blandingen, så det dækker godt. Læg culotten på grillen, indirekte varme ca 20 min. OVN: Læg culotten i et smurt ovnfast fad, sæt i ovnen ca 20 min. den skal være rosa indeni.
3
Gulerødder: Skræl gulerødder, skær i grove stykker, læg i en lille gryde, dæk med vand, tilsæt 1 tsk sukker, salt, 2 timianstilke og laurbær. Kog op, lad derefter simre ved middelvarme i 8 min. de skal stadig have bid.
4
Stegte kartofler: Pil hvidløg, del og skær i skiver. Varm en pande op til høj varme, tilsæt 1 tsk olie, 1 tsk smør og kartofler. Tilsæt hvidløg, rosmarinnåle, skal af ½ citron, salt, peber. Skru ned til middelvarme, når de bruner. Vend i dem ca. 10 min.
5
Citronhollandaise: Varm imens hollandaise i en lille gryde ved middelvarme, tilsæt revet skal af ½ citron og 1 spsk saft. Saucen skal blot varmes igennem, ikke koge kraftigt.
6
Tag culotten fra ovn/grill, lad den hvile tildækket 3-4 minutter. Hæld vandet fra gulerødderne, og læg dem i en skål. Dryp med lidt olie, citronsaft, drys med groft salt og friskkværnet peber. Top med klippet karse. Skær culotten i skiver. Server med kartofler og citronhollandaise.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3871 kJ/ 925 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
68.28 g
heraf mættede fedtsyrer
6.51 g
Kulhydrat
65.91 g
heraf sukkerarter
18.92 g
Protein
11.78 g
Salt
2.74 g
Kostfibre
13.17 g

Allergener

Æg

Andre retter du måske kan lide