Asiatisk laks i fad

Asiatisk laks i fad

35 min596 kcal pr. portion Holder 2 dage
Mad i samarbejde med Politikens madredaktør Mette Mølbak for god, nem og hjemmelavet aftensmad. Her har laksen fået smag af østen og fylde fra kål og kikærter. Og så er det lynhurtigt at lave.
3.63
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

1 stk hvidløg fed
20 g galangarod
1 stk lime
½ dl østerssauce
300 g laksefilet uden skind
1 stk forårsløg
½ stk spidskål
100 g cherrytomat
160 g kikærter
1 stk brød
30 g mandler, ristede og saltede
1 drys koriander

Du skal selv have

salt, peber, olivenolie

Fremgangsmåde

1
Tænd ovnen på 220 grader. Pil hvidløgsfed, skræl galanga og riv den på den grove side af rivejernet. TIP: Rul limen før du skærer den over. Så er det lettere at presse saften ud.
2
Rør revet galanga sammen med østerssauce, limesaft og presset hvidløg. Smag til med salt og peber. Mariner laksestykkerne i marinaden indtil ovnen er varm.
3
Rens forårsløg, skær i stykker på ca. 7 cm. Skær spidskål i grove stykker, fjern stokken i midten. Halver tomaterne.
4
Beklæd et fad med bagepapir, fordel spidskål, forårsløg og tomater i fadet. Dræn kikærterne for vand og bland dem med grøntsagerne. Hæld lidt olivenolie over. Drys med peber og lidt salt.
5
Læg laksestykkerne ovenpå på blandingen i fadet. Hæld resten af marinaden over laks og grøntsager, kom lidt vand i bunden af fadet. Bag i ovnen ved 220 grader i ca. 20 min til laksen er fast og grøntsagerne let møre. Sæt brødet i ovnen de sidste 5 minutter.
6
Hak de saltede mandler, skyl og pluk koriander. Pynt retten med mandler, koriander og server med lime skåret i både.

Ugens tips

Fisk skal opbevares ved 2 grader. Den skal tilberedes senest dagen efter levering eller fryses ned til den skal bruges.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2493 kJ/ 596 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
18.43 g
heraf mættede fedtsyrer
1.96 g
Kulhydrat
83.69 g
heraf sukkerarter
8.6 g
Protein
23.83 g
Salt
4.55 g
Kostfibre
16.23 g

Allergener

Gluten
Fisk
Jordnødder
Soja
Nødder
Sesamfrø
Bløddyr

Andre retter du måske kan lide