Oksemedaljoner med valnøddepanade og ovnbagte grøntsagsbundter
60
5 dages holdbarhed

Oksemedaljoner med valnøddepanade og ovnbagte grøntsagsbundter

En mør oksebøf med sprød panade og dertil skønne bagte rodfrugter og balsamico rødløg. Serveres med ovnstegte kartofler. Det er ægte forkælelse og perfekt til gæster.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Smør

Det skal du bruge

Kartofler
500 g
Gulerod
200 g
Pastinak/persillerod
200 g
Timian, frisk
1 pakke
Bacon
4 skiver
Rødløg
3 stk
Rød balsamico (Svovldioxid)
1 dl
Parmesan i flager (Mælk, Laktose)
50 g
Valnøddebrud
½ pose
Kruspersille
1 drys
Oksemedaljon
2 stk
Rødvinssauce (Mælk, Svovldioxid, Laktose)
2 dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 963 kcal
  • Fedt 45 g
  • Kulhydrater 83 g
  • Protein 57 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Del kartoflerne og læg dem på en bagplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen ca. 25 minutter.
  2. Skræl rodfrugter og skær dem i korte stave på langs - ca. 5 cm. Del grøntsagerne i 4-6 bundter, læg en timian kvist på hver og sno ½ skive bacon rundt om. Læg grønsagsbundterne i et ovnfast fad, dryp med lidt olie og krydr med salt og peber. Bag dem 20 min. ved 200ºC.
  3. Pil løg og del kvarte. Kog løgene møre i 1 dl balsamico i ca. 15 min. under låg. Vend dem et par gange.
  4. Knus 50 g parmesanost, hak 15 g valnødder og persillen. Rør parmesan sammen med 15 g smør, valnødder og persille.
  5. Vikl evt. bacon om medaljonerne. Brun dem på begge sider ved kraftig varme. Læg medaljonerne i fadet med grønsagsbundterne og fordel valnøddepanaden oven på. Steg bøfferne og grønsagerne færdige i ovnen i 10 min.
  6. Server kartofler, grønsagsbundterne og rødløgene til kødet sammen med lidt af den kogte balsamico.