Oksemedaljoner med valnøddepanade og ovnbagte grøntsagsbundter

Oksemedaljoner med valnøddepanade og ovnbagte grøntsagsbundter

60 min1031 kcal pr. portion Holder 5 dage
En mør oksebøf med sprød panade og dertil skønne bagte rodfrugter og balsamico rødløg. Serveres med ovnstegte kartofler. Det er ægte forkælelse og perfekt til gæster.
3.83
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

500 g kartofler
200 g gulerod
200 g pastinak/persillerod
1 drys timian
4 skiver bacon
3 stk rødløg
1 dl balsamico, rød
50 g parmesan i flager
15 g valnøddebrud
1 drys kruspersille
2 stk oksemedaljon
2 dl rødvinssauce

Du skal selv have

salt, peber, olie, smør

Fremgangsmåde

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Del kartoflerne og læg dem på en bagplade med bagepapir og vend med lidt olie, salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen ca. 25 minutter.
2
Skræl rodfrugter og skær dem i korte stave på langs - ca. 5 cm. Del grøntsagerne i 4-6 bundter, læg en timian kvist på hver og sno ½ skive bacon rundt om. Læg grønsagsbundterne i et ovnfast fad, dryp med lidt olie og krydr med salt og peber. Bag dem 20 min. ved 200ºC.
3
Pil løg og del kvarte. Kog løgene møre i 1 dl balsamico i ca. 15 min. under låg. Vend dem et par gange.
4
Knus 50 g parmesanost, hak 15 g valnødder og persillen. Rør parmesan sammen med 15 g smør, valnødder og persille.
5
Vikl evt. bacon om medaljonerne. Brun dem på begge sider ved kraftig varme. Læg medaljonerne i fadet med grønsagsbundterne og fordel valnøddepanaden oven på. Steg bøfferne og grønsagerne færdige i ovnen i 10 min.
6
Server kartofler, grønsagsbundterne og rødløgene til kødet sammen med lidt af den kogte balsamico.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 4312 kJ/ 1031 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
44.87 g
heraf mættede fedtsyrer
19.88 g
Kulhydrat
96.52 g
heraf sukkerarter
42.13 g
Protein
60.19 g
Salt
5.04 g
Kostfibre
17.57 g

Allergener

Jordnødder
Mælk
Nødder
Sesamfrø
Svovldioxid

Andre retter du måske kan lide