Oksekød i wok med spidskål og ris
25
4 dages holdbarhed

Oksekød i wok med spidskål og ris

Asiatisk inspireret wok ret med oksekød, spidskål og masser af velsmag. Mange forskellige smagsindtryk uden at det bliver stærkt. Serveres med basmatiris.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • fisk,
  • soja,
  • mælk,
  • nødder,
  • bløddyr

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Sukker

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Solo hvidløg
½ stk
Oksetykstegsfilet i tynde skiver
300 g
Fiskesauce (Fisk)
1 spsk
Østerssauce (Gluten, Soja, Bløddyr)
1 spsk
Saucejævner (Mælk, Laktose)
½ tsk
Spidskål
½ stk
Galangarod
15 g
Forårsløg
1 stk
Rød peber
⅔ stk
Citron
½ stk
Saltede cashewnødder (Nødder)
2 spsk
Koriander
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 789 kcal
  • Fedt 17 g
  • Kulhydrater 107 g
  • Protein 52 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. under låg. Sluk derpå for varmen og lad dem trække under låg til retten er færdig.
  2. Hak hvidløg fint. Varm en wok eller en pande op med olie. Kom oksekød, hvidløg, fishsauce, østerssauce og sukker i. Steg det hele sammen for stærk varme, mens der vendes rund med en spatel ca. 5 min. Udrør saucejævner i  vandet og kom det i. Kog det kort op og hold det varmt.
  3. Snit spidskålen i fine strimler. Skræl og riv ingefæren, snit forårsløg og skær peberfrugterne i store tern. Varm ½ tsk olie op i en wok eller dyb stegepande. Lynsteg spidskål og peberfrugt 3-4 min. Smag til med citronsaft, ingefær, sukker og ½ tsk salt.
  4. Fordel blandingen i et fad. Kom oksekødsblandingen over. Drys cashewnødder og forårsløg over. Pynt med plukket koriander.