Oksekød i wok med spidskål og ris

Oksekød i wok med spidskål og ris

25 min621 kcal pr. portion Holder 4 dage
Asiatisk inspireret wok ret med oksekød, spidskål og masser af velsmag. Mange forskellige smagsindtryk uden at det bliver stærkt. Serveres med basmatiris.
3.00
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

200 g ris hvide
½ stk hvidløg solo
300 g oksetykstegsfilet i tynde skiver
1 spsk fiskesauce
1 spsk østerssauce
½ tsk saucejævner
½ stk spidskål
15 g galangarod
1 stk forårsløg
stk peberfrugt rød
½ stk citron
2 spsk cashewnødder
1 drys koriander

Du skal selv have

salt, olie, sukker

Fremgangsmåde

1
Kog risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. under låg. Sluk derpå for varmen og lad dem trække under låg til retten er færdig.
2
Hak hvidløg fint. Varm en wok eller en pande op med olie. Kom oksekød, hvidløg, fishsauce, østerssauce og sukker i. Steg det hele sammen for stærk varme, mens der vendes rund med en spatel ca. 5 min. Udrør saucejævner i  vandet og kom det i. Kog det kort op og hold det varmt.
3
Snit spidskålen i fine strimler. Skræl og riv ingefæren, snit forårsløg og skær peberfrugterne i store tern. Varm ½ tsk olie op i en wok eller dyb stegepande. Lynsteg spidskål og peberfrugt 3-4 min. Smag til med citronsaft, ingefær, sukker og ½ tsk salt.
4
Fordel blandingen i et fad. Kom oksekødsblandingen over. Drys cashewnødder og forårsløg over. Pynt med plukket koriander.
Opskriften er venligst udlånt af Sæson

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2599 kJ/ 621 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
11.77 g
heraf mættede fedtsyrer
2.14 g
Kulhydrat
109.51 g
heraf sukkerarter
14.91 g
Protein
19.28 g
Salt
5.92 g
Kostfibre
8.84 g

Allergener

Gluten
Fisk
Soja
Mælk
Nødder
Bløddyr

Andre retter du måske kan lide