Karamelliseret gris med spicy kokosris
50
5 dages holdbarhed

Karamelliseret gris med spicy kokosris

Timm Vladimirs version af asiatisk karamelliseret gris med krydrede kokosris og et drys cashewnødder. Masser af smag men ikke stærkt.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • soja,
  • nødder,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Rødløg
2 stk
Rød chili
2 stk
Ris
2 dl
Lime
1 stk
Nigellafrø
2 tsk
Kokosmel
1 dl
Hønsebouillon (Selleri)
⅔ terning
Brun farin
3 spsk
Solo hvidløg
1 stk
Fiskesauce (Fisk)
2 spsk
Sojasauce (Soja)
2 spsk
Kotelet
2 stk
Saltede cashewnødder (Nødder)
4 spsk
Forårsløg
1 stk
Gul peber
1 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1205 kcal
  • Fedt 53 g
  • Kulhydrater 130 g
  • Protein 52 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Kog vand til bouillon og opløs terningen i vandet.
  2. Skyl og hak begge chilier i små tern og sæt halvdelen til side til dressingen. TIP: Fjern kerner og frøvægge hvis du ikke vil have det for stærkt.
  3. Pil rødløgene, halver dem og skær i tynde skiver. Svits rødløg og den ene chili i lidt olie. Kom ris, limeskal, nigellafrø og kokosmel ved og svits et par minutter. Tilsæt bouillon og lad risene koge for svag varme under låg i 12 min. Sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar
  4. Pil og hak hvidløg groft. Blend alle ingredienser til dressingen til en fin masse. Lad det stå, til kødet er færdigt. Skyl og snit forårsløg i tynde skiver på skrå. Fjern kerner og skær peberfrugten i tern (ca. 2x2 cm), sæt til side sammen med forårsløg.
  5. Kom et stort skvæt olie på panden og varm det godt op. Steg cashewnødderne i det 1 minuts tid, til de er gyldne. Tag dem af panden og læg dem på køkkenrulle, men behold olien på panden.
  6. Brun koteletterne af i samme pande ved høj varme, krydr med salt og peber og skru ned og steg færdig, ca. 4-5 min. på hver side. Tag koteletterne af panden, skær dem ud i mundrette tern ca. 2x 2 cm, kom dem tilbage på panden, tilsæt 2 spsk af dressingen og lad det hele karamellisere i 1-2 min. ved høj varme.
  7. Tilsæt resten af dressingen, forårsløg og peberfrugt, vend godt rundt og server med kokosris og cashewnødder.