Mexikansk suppe med kylling, tortilla strimler og avocado

Mexikansk suppe med kylling, tortilla strimler og avocado

35 min1192 kcal pr. portion Holder 4 dage
Mexikansk inspireret suppe med kylling og masser af grøntsager. Suppen får fylde med strimlede tortillas og toppes med creme frisk og avocadotern. God og mættende på en kølig dag.
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

200 g kyllingeinderfilet
1 spsk mexico mix-krydderi
1 stk peberfrugt rød
½ stk rødløg
½ stk hvidløg solo
1 terning bouillon høns
200 g hakkede tomater med krydderurter
tsk tomatpure
240 g røde kidneybønner
spsk saucejævner
1 dl creme frisk
4 stk tortilla-wrap
1 stk avocado
1 drys basilikum

Du skal selv have

olivenolie, sukker

Fremgangsmåde

1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. I en frost pose blandes mexi krydderi med kylling og olie.
2
Hæld kyllingestykkerne i posen med krydderi og bland godt, så krydderiet fordeles på alle stykkerne.
3
Læg kyllingestykkerne på en bagrist med bagepapir og bag dem i ovnen 10-12 min.
4
Skær imens rødløg og peberfrugt i små tern, pres hvidløg og sautér det hele i en smule olivenolie i en stor gryde ved middel varme. Det skal ikke tage farve.
5
Tilsæt tomatpuré og de flåede tomater, rør rundt og lad det koge op. Tilsæt kidneybønner (og lagen de ligger i), og rør rundt.
6
Tilsæt vand, bouillonterning og sukker og lad det hele koge op. Lad det herefter koge uden låg i minimum 15 min.
7
Når kyllingen er færdig rives stykkerne i trevler med en gaffel. Tilsæt kyllingetrevlerne til suppen, rør rundt og lad dem koge med i resten af kogetiden.
8
Skær avocado i tern og tortillas i strimler og pluk basilikumbladene. Tilsæt saucejævner lidt af gangen, indtil suppen har den konsistens, du bedst kan lide. Husk at selve jævningen først sker, når suppen koger. Tilsæt derfor jævningen, imens suppen simrer.
9
Læg en portion strimler i hver dyb tallerken. Øs suppe over. Top med creme frisk, avocadotern og basilikumblade.

Ugens tips

TIP: Frisk basilikum skal opbevares udenfor køleskabet, da det ikke tåler kulde.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 4988 kJ/ 1192 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
32.46 g
heraf mættede fedtsyrer
8.69 g
Kulhydrat
152.07 g
heraf sukkerarter
42.91 g
Protein
72.94 g
Salt
6.96 g
Kostfibre
21.71 g

Allergener

Gluten
Mælk
Selleri

Andre retter du måske kan lide