Kylling tikka masala Tanzania style

Kylling tikka masala Tanzania style

35 min996 kcal pr. portion Holder 4 dage
Retten er inspireret af både det indiske og afrikanske køkken med masser af knald på krydderierne og en forrygende smag fra galangarod, kanel og kardemomme og selvfølgelig det klassiske, indiske tikka masala krydderi.
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

280 g kyllingebryst
1 stk hvidløg solo
20 g galangarod
2 spsk tikka masala pasta
dl yoghurt naturel
175 g vildrisblanding
½ stk løg
½ tsk karry
50 g rosiner
1 stk kanelstang
½ terning bouillon høns
50 g tomatpuré
½ tsk kardemomme
½ stk chili rød
200 g hakkede tomater
dl piskefløde
1 drys koriander

Du skal selv have

salt, sukker, olie

Fremgangsmåde

1
Tænd ovnen på 185 grader. Skræl galanga og pil hvidløg, hak begge fint (husk du skal gemme noget til ris pilaf). Bland med tikka masala og yoghurt i en skål.
2
Skær kyllingen i mindre stykker og vend godt i marinaden. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen ca. 20 min. Tænd evt. grillen i de sidste 5 min. så stykkerne karamelliserer.
3
Hak løg, resten af hvidløg og galangarod fint. Steg i lidt olie til løgene er klare. Tilsæt karry, kanel og rosiner, steg videre et kort øjeblik under omrøring.
4
Tilsæt ris, bouillonterning og vand. Bring i kog, rør rundt, skru ned til lav varme og kog under låg 15 min. Sluk og lad stå på eftervarmen.
5
Skyl og hak chili fint (fjern kerner og frøvægge, hvis det skal være mindre stærkt). Steg tomatpure i olie med kardemomme og chili, tilsæt hakkede tomater og kog ind med piskefløde, smag til med salt og sukker. Skyl og hak koriander groft.
6
Vend kyllingen i saucen, fjern kanelstangen, drys koriander over retten og servér med ris pilaf.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 4169 kJ/ 996 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
33.87 g
heraf mættede fedtsyrer
17.14 g
Kulhydrat
123.46 g
heraf sukkerarter
30.71 g
Protein
49.44 g
Salt
2.58 g
Kostfibre
6.15 g

Allergener

Jordnødder
Mælk
Nødder
Selleri
Sennep

Andre retter du måske kan lide