Kylling tikka masala Tanzania style
30-40
Glutenfri
4 dages holdbarhed

Kylling tikka masala Tanzania style

Retten er inspireret af både det indiske og afrikanske køkken med masser af knald på krydderierne og en forrygende smag fra ingefær, kanel og kardemomme og selvfølgelig det klassiske, indiske tikka masala krydderi.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • mælk,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Sukker
  • Olie

Det skal du bruge

Ingefær
20 g
Hvidløg solo
1 stk
Tikka masala krydderi
2 spsk
Yoghurt naturel
⅔ dl
Kyllingebryst
280 g
Løg
½ stk
Karry
½ tsk
Kanelstang
1 stk
Rosiner
50 g
Vildrisblanding
180 g
Bouillon, Høns
½ pose
Chili rød
½ stk
Tomatpuré
2¼ spsk
Kardemomme
½ tsk
Hakkede tomater
½ dåse
Piskefløde
1¼ dl
Koriander
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 924 kcal
  • Fedt 30 g
  • Kulhydrater 113 g
  • Protein 50 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 185 grader. Skræl ingefær, pil hvidløg og hak begge fint. Bland halvdelen (gem resten til ris pilaf) med tikka masala og yoghurt i en skål.
  2. Skær kyllingen i mindre stykker og vend godt i marinaden. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ovnen ca. 20 min. Tænd evt. grillen i de sidste 5 min. så stykkerne karamelliserer.
  3. Hak løg fint. Steg med resten af hvidløg og ingefær i lidt olie til løgene er klare. Tilsæt karry, kanel og rosiner og steg videre et kort øjeblik under omrøring.
  4. Tilsæt ris, bouillon og 3½ dl vand. Bring i kog, rør rundt, skru ned til lav varme og kog under låg 15 min. Sluk og lad stå på eftervarmen.
  5. Skyl og hak chili fint TIP: fjern kerner og frøvægge, hvis det skal være mindre stærkt. Steg tomatpuré i olie med kardemomme og chili, tilsæt hakkede tomater og kog ind med piskefløde. Smag til med salt og sukker.
  6. Skyl og hak koriander groft. Vend kyllingen i saucen og servér med ris pilaf og et drys koriander.