Wokstrimler i kokos-limesuppe med vildrisblanding

Wokstrimler i kokos-limesuppe med vildrisblanding

25 min728 kcal pr. portion Holder 5 dage
En 'hot' og mættende grøn suppe med kokosmælk og tynde strimler af skinkeinderlår. Hertil vildrisblanding. Du kan selv skrue ned for styrken med chili og sambal oelek.
3.66
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

175 g vildrisblanding
300 g strimler af skinkeinderlår
1 terning bouillon grøntsag
2 stk forårsløg
2 dl kokosmælk
½ tsk gurkemeje
75 g slikærter
tsk sambal oelek
1 spsk sojasauce
½ stk lime

Du skal selv have

olie, sukker, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Kog 175 g ris i 3½ dl vand med ½ tsk salt under låg i 15 min. Lad dem trække under låg til retten er færdig.
2
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Kog vand til bouillonen og opløs 1 terning i 4 dl vand.
3
Skær den grønne top af forårsløgene i tynde skiver og gem dem. Skær resten af forårsløgene i tynde skiver og svits dem kort i olie i en gryde. Tilsæt bouillon, 1½ dl kokosmælk (TIP: Husk at ryste dåsen med kokosmælk godt før den åbnes, så kokosmælken bliver ensartet.), ½ tsk gurkemeje og 1 tsk sukker. Kog op og lad suppen koge ved svag varme 2-3 min. under låg. Kom kødet i (det skal ikke steges af inden). 
4
Skyl og skær ærterne i 1 cm stykker. Kog suppen op igen. Kom ærterne i og kog yderligere ca. 2 min. Smag til med ½-1 tsk sambal oelek, 1 spsk sojasauce, 1 spsk saft af den pressede lime, salt og peber.
5
Pynt med den grønne top og evt. nogle dråber sambal oelek. Pas på - sambal oelek kan være meget stærk.
Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3046 kJ/ 728 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
24.48 g
heraf mættede fedtsyrer
16.98 g
Kulhydrat
82.23 g
heraf sukkerarter
5.94 g
Protein
44.66 g
Salt
6.83 g
Kostfibre
4.58 g

Allergener

Gluten
Soja
Selleri

Andre retter du måske kan lide