Wokstrimler i kokos-limesuppe med sorte ris
20-30
5 dages holdbarhed

Wokstrimler i kokos-limesuppe med sorte ris

En 'hot' og mættende grøn suppe med kokosmælk og tynde strimler af skinkeinderlår. Hertil vildrisblanding. Du kan selv skrue ned for styrken med chili og sambal oelek.

Ingredienser

Allergener
  • Soja

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Sukker
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Sorte ris
125 g
Forårsløg
1 bundt
Grøntsagsbouillon
1 pose
Kokosmælk
2 dl
Karry
½ pose
Strimler af skinkeinderlår
300 g
Slikærter (sugar snaps)
75 g
Sambal oelek
¾ tsk
Sojasauce (Soja)
1 spsk
Lime
½ stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 661 kcal
  • Fedt 29 g
  • Kulhydrater 57 g
  • Protein 42 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Du kan rive limeskal og pynte retten med, hvis du vil give den et ekstra pift af det syrlige

  1. Ris: Kog risene som anvist på posen.
  2. Kokos-limesuppe: Skær den grønne top af forårsløgene i tynde skiver og gem dem. Skær resten af forårsløgene i tynde skiver og svits dem kort i olie i en gryde. Tilsæt 3½ dl vand, bouillon, kokosmælk (TIP: Husk at ryste dåsen med kokosmælk godt før den åbnes, så kokosmælken bliver ensartet.), karry og 1 tsk sukker. Kog op og lad suppen koge ved svag varme 2-3 min. under låg. Kom kødet i. 
  3. Skyl og skær ærterne i 1 cm stykker. Kog suppen op igen. Kom ærterne i og kog yderligere ca. 2 min. Smag til med sambal oelek (undlad eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt), sojasauce, 1 spsk saft af den pressede lime, salt og peber.
  4. Anret: Pynt med den grønne top og evt. nogle dråber sambal oelek. Servér med sorte ris.