Grillet pestolaks med grillede kartofler og grønt og krydderurtedip

Grillet pestolaks med grillede kartofler og grønt og krydderurtedip

45 min777 kcal pr. portion Holder 2 dage
Sommertid er grilltid, og her får du en rigtig lækker og ret nem grill-ret. Den klassiske laks med pesto får selskab på grillen af kartofler, asparges og spidskål og serveres med en nem dip med friske krydderurter.
4.26
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

500 g kartofler
300 g laksefilet med skind
2 spsk grøn pesto
stk spidskål
1 drys dild
1 drys purløg
1 dl creme frisk
½ stk citron

Du skal selv have

olie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Tænd grillen. Del kartoflerne og læg dem i en foliebakke eller på 2 lag stanniol. Vend kartoflerne med lidt olie, salt og peber. Grill dem ved indirekte varme i 30-35 min. TIP: Du kan forkoge kartoflerne i 8 min, så skal de kun grilles i 10 min. 
2
Læg laksen på 2 lag stanniol, smør laksen med 2 spsk pesto og krydr med salt og peber. Grill ved siden af kartoflerne, gerne på indirekte varme, ca. 20-25 min. Stik forsigtigt i midten af laksen med en kniv og tjek, at den er gennemstegt.
3
Fjern de yderste blade fra spidskålen og del den i 2-3 stykker. Pensl spidskålen med lidt olie, drys med lidt groft salt og grill den i 5 min. på hver af de 3 sider (dvs. 3 x 5 min, 15 min. i alt). 
4
Asparges skylles og lægges på grillen, pensles med lidt olie mens de ligger på grillen, krydr dem med salt og peber og grill dem med de sidste minutter. De skal have ca. 2 min. på hver side. 
5
Skyl dild og purløg. Rør 1 dl creme frisk med salt og peber. Dild og purløg klippes fint og blandes i creme frisken. Bland dippen godt og stil til side til retten er færdig. 
6
Grill ½ citron på skærefladen i nogle minutter. 
7
Servér pestolaks med grillede kartofler, grøntsager og krydderurtedip. Pres grillet citron saft over fisk og grøntsager. 

Ugens tips

Opbevar fisk ved 2 grader. Tilbered senest dagen efter levering.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3253 kJ/ 777 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
46.08 g
heraf mættede fedtsyrer
7.66 g
Kulhydrat
54.93 g
heraf sukkerarter
9.06 g
Protein
35.75 g
Salt
2.5 g
Kostfibre
8.78 g

Allergener

Fisk
Mælk
Nødder

Andre retter du måske kan lide