MAD TIL 2 DAGE: Jordskokkesuppe med kylling, chili og lime

MAD TIL 2 DAGE: Jordskokkesuppe med kylling, chili og lime

40 min639 kcal pr. portion Holder 4 dage
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af cremet jordskokkesuppe med hvidvin og fløde, fyld af stegt kylling med chili og lime og topping af sprød lufttørret skinke. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.
3.79
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

450 g jordskokker
stk skalotteløg
stk hvidløg solo
dl hvidvin
dl piskefløde
2 terning bouillon høns
1 drys timian
550 g kyllingebryst
stk chili rød
½ stk lime
4 skiver skinke lufttørret
1 stk æble
2 stk brød
2 stk brød

Du skal selv have

olie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Jordskokkerne skrubbes og skæres i mindre stykker. Skær skalotteløg i tern. Kog vand og opløs 2 terninger i 9 dl vand.
2
Varm olie i en gryde og kom jordskokketern i. De ristes godt af, uden at brænde på. Kom skalotteløg og presset hvidløg i, og lad det sautere i et par min. Kom 2½ dl hvidvin, 1½ dl fløde, timianblade og 7 dl bouillon ved og lad suppen koge i 20 min. til jordskokkerne er møre.
3
Skær chilien i tern (fjern kerner og frøvægge hvis du ikke vil have det for stærkt) og kylling i 1 cm  strimler. Varm en pande op med lidt olie og steg kylling med chili og lidt limesaft til de er møre 7-8 min. i alt.
4
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Læg 4 skiver skinke på en bageplade med bagepapir og steg dem sprøde ca. 7-8 min. Varm halvdelen af brødet med i ovnen de sidste 3-4 min.
5
Skræl æble, fjern kerner og skær det i små tern, læg dem i koldt vand og brug halvdelen dag 1. Blend suppen - evt. med stavblender. Smag til med salt og peber.
6
Server suppen med toppings (kylling, sprød skinke, æbletern) man selv kan fylde på og lunt brød.
7
DAG 2: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hæld resten af suppen i en gryde, tilsæt evt ½ dl vand og varm den godt igennem ca. 12 min. Varm brød og resten af skinken i ovnen 4-5 min. Server suppen med toppings og lunt brød.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2676 kJ/ 639 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
23.59 g
heraf mættede fedtsyrer
11.01 g
Kulhydrat
59.78 g
heraf sukkerarter
13.14 g
Protein
47.02 g
Salt
4.9 g
Kostfibre
8.27 g

Allergener

Gluten
Mælk
Selleri
Sesamfrø
Svovldioxid

Andre retter du måske kan lide