MAD TIL 2 DAGE: Indisk kylling i tomat-auberginesauce og perlespelt
40
Mad til 2 dage
4 dages holdbarhed

MAD TIL 2 DAGE: Indisk kylling i tomat-auberginesauce og perlespelt

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af denne lækre ret inspireret af det indiske køkken med kyllingeoverlår i krydret og fyldig tomat-auberginesauce serveret med perlespelt. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • mælk,
  • nødder,
  • selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Løg
2 stk
Hvidløg solo
1 stk
Aubergine
1 stk
Ingefær
50 g
Bouillon høns
1 terning
Kyllingeoverlår
900 g
Garam masala
tsk
Karry
2 tsk
Cherrytomat
2 dåse
Perlespelt
4 dl
Creme fraiche
2 dl
Lime
stk
Cashewnød
68 g
Koriander
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 921 kcal
  • Fedt: 36 g
  • Kulhydrater: 84 g
  • Protein: 65 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil løg, halver og skær i tynde ringe. Pil hvidløg og skær i tynde skiver. Skær aubergine i tern. Skræl og riv ingefær.
  2. Kog vand til bouillon, opløs 1 terning i 4 dl kogende vand.
  3. Brun kyllingestykkerne i en rummelig stegegryde i olie og drys med salt og peber. Læg stykkerne til side på en tallerken.
  4. Skru ned, tilsæt løg og hvidløg og steg til det bliver klart. Tilsæt aubergine, ingefær, 3½ tsk garam masala og 2 tsk karry. Steg 4 min. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden. Tilsæt 600 g cherrytomater (GEM 200 g til dag 2). Tilsæt bouillon og lad retten simre i ca. 30 minutter til kyllingen er mør (TIP: Når kødet slipper benene er de møre).
  5. Kog imens 4 dl perlespelt i 8 dl vand tilsat 1 tsk salt i 15 min. under låg. Sluk og lad stå på eftervarmen (induktion lad stå på 1) til resten af retten er klar. Hæld evt overskydende væde fra.
  6. Tilsæt til sidst 2 dl cremefraiche til kyllingen og smag saucen til med salt og limesaft. Server retten med perlespelt, cashewnødder og koriander.
  7. DAG 2: Varm resten af kyllingegryden tilsat de sidste 200 g cherrytomater ved medium varme ca. 15 minutter. Kog vand og hæld over resten af perlespelten, hæld vandet fra i en sigte lige inden servering. TIP: Du kan også blande perlespelt med kyllingegryden og varme det sammen.