MAD TIL 2 DAGE: Indisk kylling i tomat-auberginesauce og perlespelt

MAD TIL 2 DAGE: Indisk kylling i tomat-auberginesauce og perlespelt

40 min635 kcal pr. portion Holder 4 dage
Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af denne lækre ret inspireret af det indiske køkken med kyllingeoverlår i krydret og fyldig tomat-auberginesauce serveret med perlespelt. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

2 stk løg
1 stk hvidløg solo
1 stk aubergine
50 g ingefær
1 terning bouillon høns
900 g kyllingeoverlår
tsk garam masala
2 tsk karry
2 dåse cherrytomat
4 dl perlespelt
2 dl creme fraiche
stk lime
68 g cashewnød
1 drys koriander

Du skal selv have

olie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Pil løg, halver og skær i tynde ringe. Pil hvidløg og skær i tynde skiver. Skær aubergine i tern. Skræl og riv ingefær.
2
Kog vand til bouillon, opløs 1 terning i 4 dl kogende vand.
3
Brun kyllingestykkerne i en rummelig stegegryde i olie og drys med salt og peber. Læg stykkerne til side på en tallerken.
4
Skru ned, tilsæt løg og hvidløg og steg til det bliver klart. Tilsæt aubergine, ingefær, 3½ tsk garam masala og 2 tsk karry. Steg 4 min. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden. Tilsæt 600 g cherrytomater (GEM 200 g til dag 2). Tilsæt bouillon og lad retten simre i ca. 30 minutter til kyllingen er mør (TIP: Når kødet slipper benene er de møre).
5
Kog imens 4 dl perlespelt i 8 dl vand tilsat 1 tsk salt i 15 min. under låg. Sluk og lad stå på eftervarmen (induktion lad stå på 1) til resten af retten er klar. Hæld evt overskydende væde fra.
6
Tilsæt til sidst 2 dl cremefraiche til kyllingen og smag saucen til med salt og limesaft. Server retten med perlespelt, cashewnødder og koriander.
7
DAG 2: Varm resten af kyllingegryden tilsat de sidste 200 g cherrytomater ved medium varme ca. 15 minutter. Kog vand og hæld over resten af perlespelten, hæld vandet fra i en sigte lige inden servering. TIP: Du kan også blande perlespelt med kyllingegryden og varme det sammen.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2658 kJ/ 635 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
23.66 g
heraf mættede fedtsyrer
7.57 g
Kulhydrat
83.28 g
heraf sukkerarter
20.86 g
Protein
22.31 g
Salt
3.43 g
Kostfibre
11.86 g

Allergener

Gluten
Mælk
Nødder
Selleri

Andre retter du måske kan lide