VEGETAR: Krydret græskarsuppe med sprøde saltbrød

VEGETAR: Krydret græskarsuppe med sprøde saltbrød

40 min951 kcal pr. portion Holder 4 dage
En rigtig lækker, mild og let krydret græskar suppe - serveret med sprøde saltbrød og creme frisk. Enkelt og nemt på en hverdag.
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

stk butternutsquash
1 stk løg
1 stk hvidløg fed
2 stk brød
2 tsk garam masala
2 dl kokosmælk
½ terning bouillon grøntsag
1 dl creme frisk
50 g croutoner

Du skal selv have

olie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Skær skrællen af ¾ græskar. Skrab kernerne ud med en ske. Skær kødet i tern ca 2x2 cm.
2
Pil løg og hvidløg, og skær i tern. Steg græskar, løg og hvidløg i lidt olie i en gryde ved middel varme 10 min. Pas på det ikke tager farve.
3
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bagerist, og pensl papiret med lidt olie.
4
Skær brødet i tynde skiver. Læg på bagepapiret, dryp lidt olie over og drys med salt. Bag brødene sprøde i ovnen ca 10 min.
5
Skru op for græskarblandingen. Tilsæt 2 tsk krydderi, salt og peber, og rør godt rundt.
6
Tilsæt 2 dl kokosmælk, 4 dl vand og ½ bouillonterning. Lad suppen simre 10 min til græskaret er helt mørt.
7
Blend suppen, og smag til med salt og peber.
8
Servér toppet med creme frisk og croutoner med brødet til.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3978 kJ/ 951 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
38.3 g
heraf mættede fedtsyrer
21.74 g
Kulhydrat
126.87 g
heraf sukkerarter
16.27 g
Protein
24.66 g
Salt
4.53 g
Kostfibre
13.33 g

Allergener

Gluten
Soja
Mælk
Selleri
Sesamfrø

Andre retter du måske kan lide