Fiskesuppe fra Laos med ris
40
3 dages holdbarhed

Fiskesuppe fra Laos med ris

Timm Vladimir har med inspiration fra en tur til Laos lavet denne lækre fiskesuppe med hvid fisk af torskefamilien og masser af smag fra fx lime, citrongræs, peanutbutter, kokosmælk, koriander og ingefær.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • jordnødder,
  • nødder,
  • cashewnødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie

Det skal du bruge

Skalotteløg
1 stk
Hvidløg
3 fed
Rød chili
1 stk
Citrongræs
½ stilk
Limeblad
2 stk
Ingefær
⅔ stk
Basmatiris
200 g
Torskefilet (har været frosset) (Fisk)
2 stk
Hønsebouillon
1 pose
Lime
½ stk
Peanutbutter (Jordnødder, Nødder)
2 spsk
Peanutbutter (Jordnødder, Nødder)
1 spsk
Kokosmælk
2 dl
Koriander, frisk
1 pose
Fiskesauce (Fisk)
2 spsk
Cashewnødder (Nødder, Cashewnødder)
¾ pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 937 kcal
  • Fedt 41 g
  • Kulhydrater 94 g
  • Protein 47 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

  1. Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Skyl chili og hak fint (undlad eller reducér mængden, hvis du ikke vil have det så stærkt). Skær citrongræs i tynde skiver. Hak limeblade uden stilken. Skræl ingefær og skær i tynde skiver.
  2. Kog ris i 3½ dl vand med lidt salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.
  3. Skær fisken ud i 2 cm brede skiver. Drys let med lidt salt og sæt til side.
  4. Steg løg, hvidløg, chili, ingefær, limeblade og citrongræs i lidt olie ved middelvarme i en stor gryde. Tilsæt bouillon, ½ ltr kogende vand og limesaft og rør rundt så bouillonen opløses. Bring det op til lige under kogepunktet, så det lige simrer.
  5. Pisk peanutbutter med halvdelen af kokosmælken i en skål til det bliver en jævn masse. Rør det godt ud i gryden, tilsæt resten af kokosmælk og lad det hele varme godt op igen.
  6. Skyl, tør og hak koriander groft. Kom fisken i suppen og varm 1 min. Tag gryden af varmen, tilsæt fiskesauce og koriander og smag evt. til med lidt sukker. Lad suppen simre yderligere ca. 2 min.
  7. Servér med ris og cashewnødder. TIP: Rist evt. cashewnødderne på en tør pande inden.