35
2 dages holdbarhed
Kyllingedeller med frisk råkostsalat, kartofler og persillesovs
Super børnevenlig ret med lækre kyllingedeller, en frisk råkostsalat med æble og gulerod, serveret med små kogte kartofler og klassisk persillesovs.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- æg,
- mælk
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Salt
- Peber
- Mel
- Olie
- Smør
Det skal du bruge
Kartofler
600 g
Kruspersille
1 drys
Hvidløg fed
1 stk
Hakket kylling
300 g
Rasp
1½ spsk
Æg pasteuriseret (Æg)
½ bæger
Letmælk (Mælk, Laktose)
2½ dl
Gulerod
200 g
Æble
1 stk
Appelsin
½ stk
Rosiner
35 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 705 kcal
- Fedt 15 g
- Kulhydrater 97 g
- Protein 46 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.
- Kog kartoflerne i letsaltet vand ca. 15 min. til de er møre.
- Skyl og hak persille. Pil og pres 1 fed hvidløg. Rør kylling, hvidløg, salt, peber, 1½ spsk rasp, ½ æg og 1 spsk hakket persille til en jævn fars. Husk: gem resten af persillen til sovsen.
- Form farsen med en ske. Steg dellerne i lidt olie på en pande ca. 6 min. på hver side, de skal være gennemstegte.
- Sauce: Pisk ½ dl mælk og 1 spsk mel til en jævning i en tykbundet gryde. Pisk 2 dl mælk i. Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 min. Kom 5 g smør i. Smag til med salt og peber og kom resten af persillen i sovsen.
- Skræl 200 g gulerødder. Skyl æble, skær i kvarte og fjern kernehus. Riv begge dele groft. Vend gulerod, æble og 35 g rosiner med saft fra ½ appelsin.
- Hæld vandet fra kartoflerne og servér med kyllingedeller, råkostsalat og persillesovs.