Skindstegt fisk med thaimarinade
35
2 dages holdbarhed

Skindstegt fisk med thaimarinade

Festlig og farverig. Spændende og smagfuld med inspiration fra det asiatiske køkken. Superlativerne står i kø, når denne dejlige og sunde fiskeret med hvid fisk af torskefamilien skal beskrives. Retten serveres med sprød salat og ris.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • soja

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Kulmulefilet med skind (Fisk)
300 g
Galangarod
15 g
Hvidløg
½ fed
Forårsløg
2½ stk
Rød chili
¼ stk
Rørsukker
1 tsk
Sojasauce (Soja)
1 spsk
Lime
⅔ stk
Limeblad
2 stk
Salat
½ stk
Tomat
2 stk
Peanuts
1½ spsk
Koriander
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 584 kcal
  • Fedt 8 g
  • Kulhydrater 89 g
  • Protein 40 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

  1. Kog 200 g ris i 3½ dl vand med ½ tsk salt i 12 min. under låg ved svag varme. Sluk og lad risene trække på eftervarmen til retten er færdig.
  2. Skrab skællene af fisken med en kniv. Skær fileterne i 2 ens stykker. Skær små snit i skindet.
  3. Varm olie op på en slip-let-pande, og læg fiskefileterne med skindsiden nedad. Rør ikke ved fisken de første 2 min. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sekunder, hvorved hele skindsiden får kontakt med panden. Lad fisken stege videre ved middelhøj varme til skindsiden er gyldenbrun. Vend fileterne om og steg på den anden side i ca. 3 min. Krydr med salt og peber.
  4. Skræl og hak galanga og ½-1 fed hvidløg fint. Skær forårsløg og ¼ chili i tynde skiver.
  5. Bland en marinade af 1 tsk rørsukker, 1 spsk  sojasauce og saft af 1 lime, tilsæt galanga, hvidløg, forårsløg, chili og 2 hele kafir-limeblade (limeblade fjernes igen inden servering).
  6. Skyl og tør salaten. Snit den fint og anret den på et fad. Skær tomaterne i tern og hak peanuts groft. Drys begge dele over salaten.
  7. Anret den stegte fisk på salaten med skindsiden opad - skindet spises med. Hæld marinaden over fisken og drys med frisk koriander.