Kartoffelporresuppe med æble, lufttørret skinke og rugbrødscroutoner

Kartoffelporresuppe med æble, lufttørret skinke og rugbrødscroutoner

35 min869 kcal pr. portion Holder 4 dage
Skøn og velsmagende suppe med god fylde, friskhed og smag fra æble og chili. Suppen drysses med sprød skinke og rugbrødscroutoner.
3.83
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

3 stk bagekartoffel
1 stk æble
2 stk porre
½ stk chili rød
2 terning bouillon grøntsag
4 skiver rugbrød
4 skiver skinke lufttørret
dl creme frisk

Du skal selv have

salt, olie

Fremgangsmåde

1
Skræl kartofler, skræl æble og fjern kernehus, rens porrer, skyl chili og fjern kerner og frøvægge fra ½ chili.
2
Skær kartofler, porrer og æble i grove stykker. Hak chili fint. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
3
Kom 1 tsk olie i en stor gryde, steg kartofler, porrer, æble og chili ved middel varme i ca. 8 min.
4
Tilsæt 1 L vand og 2 bouillonterninger, lad det koge til grøntsagerne er kogt møre, ca. 10 min.
5
Skær rugbrød i grove tern. Kom 2 tsk olie, rugbrødstern og salt efter smag i en pose, ryst godt så olie og salt fordeles.
6
Læg 3-4 skiver skinke på bagepapir på en bageplade sammen med rugbrødstern, steg midt i ovnen 7-8 min.
7
Del skinken i mundrette stykker. Blend suppen helt jævn. Er den for tyk tilsættes vand.
8
Portionsanret suppen, servér med creme frisk, rugbrødscroutoner og sprødstegt skinke.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3635 kJ/ 869 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
25.06 g
heraf mættede fedtsyrer
5.69 g
Kulhydrat
130.32 g
heraf sukkerarter
28.66 g
Protein
30.48 g
Salt
9.28 g
Kostfibre
26.3 g

Allergener

Gluten
Mælk
Selleri

Andre retter du måske kan lide