Krebinetter med kartoffel-rodfrugt-mos

Krebinetter med kartoffel-rodfrugt-mos

30 min725 kcal pr. portion Holder 2 dage
Herlig mormormad. Saftige klassiske krebinetter, der serveres med kartoffel-rodfrugtmos og let kogt broccoli.
3.78
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

2 stk bagekartoffel
1 stk gulerod
200 g pastinak/persillerod
300 g hakket svin/kalv
3 spsk rasp
½ stk broccoli
1 dl letmælk
½ tsk muskatnødpulver

Du skal selv have

salt, peber, olie

Fremgangsmåde

1
Skræl kartofler og rodfrugter, og skær i små stykker. Kog i vand uden salt ca 15 min (gem lidt kogevand).
2
Form kødet til 2 krebinetter - ca 1½ cm tykke. Bland 3 spsk rasp med salt og peber og vend krebinetterne i blandingen. Varm ½ spsk olie op på en pande.
3
Steg krebinetterne ved høj varme 1 min på hver side. Skru ned til middel varme og steg videre ca 8 min på hver side.
4
Del broccoli i mindre buketter og kog ca 5 min i let saltet vand. Der må gerne være lidt bid i dem.
5
Mos kartofler og rodfrugter med piskeris eller stavblender. Tilsæt ½ dl kogevand og 1 dl mælk. Smag til med ½ tsk muskatnød, salt og peber.
6
Servér krebinetterne med mos og broccoli.
Opskriften er venligst udlånt af Landbrug og fødevarer

Ugens tips

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3035 kJ/ 725 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
21.9 g
heraf mættede fedtsyrer
6.98 g
Kulhydrat
85.3 g
heraf sukkerarter
20.35 g
Protein
46.76 g
Salt
1.86 g
Kostfibre
15.02 g

Allergener

Gluten
Mælk

Andre retter du måske kan lide