Sweet potato-suppe med æble og sprøde ostebrød
25-35
Vegetar
4 dages holdbarhed

Sweet potato-suppe med æble og sprøde ostebrød

Mættende og velsmagende suppe med søde kartofler som hovedingrediens. Mildt krydret med karry og spidskommen tilsat frisk pift af revet æble og serveret med sprøde ostebrød - MUMS!

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Løg
1 stk
Gulerod
3 stk
Sød kartoffel
2 stk
Karry
½ tsk
Spidskommen
¼ tsk
Grøntsagsbouillon
1 pose
Honning
1 spsk
Æble
2 stk
Brød (Gluten, Hvede)
2 stk
Koriander, frisk
½ pose
Revet ost (Mælk, Laktose)
100 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 662 kcal
  • Fedt 19 g
  • Kulhydrater 101 g
  • Protein 23 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 200°C (Varmluft).
  2. Skræl gulerødder og søde kartofler, skær dem i tern og læg til side.
  3. Pil løg og skær i tern. Varm en gryde op med ½ tsk olie og sautér løg ved middelvarme i ca. 5 min. Rør jævnligt, så det ikke tager farve.
  4. Tilsæt karry og spidskommen og steg med løgene 1 min. Tilsæt kartofler, gulerødder, 1 ltr vand og bouillon. Kog uden låg 12-15 min. til gulerødder og kartofler er møre. Stik i dem med en kødnål eller skarp kniv.
  5. Skræl æblerne, fjern kernehus og riv dem groft. Fordel det i skålene, som suppen skal spises af.
  6. Flæk brødene, drys med ost og gratinér dem i ovnen ca. 5 min. til osten er smeltet.
  7. Kom honning i suppen og blend med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  8. Fordel suppen i skålene over det revne æble og drys med frisk koriander og evt. lidt karry. Servér lune ostebrød til.