
4 dages holdbarhed
The Stoemp, Belgisk egnsret
Grove pølser med grov mos og løgsauce3.86 (77)
Under 40 min
10 Ingredienser
Retten er en typisk ret fra Bruxelles i Belgien. Retten består af en kartoffelmos som mixes med forskellige grøntsager, i denne version er det gulerødder og spinat. Hertil slagterens store grove pølser af velfærdsgris og en let løgsauce smagt til med sennep. MUMS!
Retten er en typisk ret fra Bruxelles i Belgien. Retten består af en kartoffelmos som mixes med forskellige grøntsager, i denne version er det gulerødder og spinat. Hertil slagterens store grove pølser af velfærdsgris og en let løgsauce smagt til med sennep. MUMS!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Mælk·
- Sennep·
- Hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer:
- Kogende vand
- Mel
- Olie
- Peber
- Salt
- Smør
Bagekartoffel
2 stk
Gulerod
2 stk
Hvidløg
¾ fed
Smør
1 spsk
Babyspinat
75 g
Skalotteløg
2 stk
Mel
1 spsk
Grøntsagsbouillon
½ pose
Kogende vand
2 dl
Sennep
1 spsk
Grov grillpølse
4 stk
Sennep
1 spsk
Ketchup
1 pose
Næringsindhold (per portion)
- Energi:
- 928 kcal
- Fedt:
- 61 g
- Kulhydrater:
- 62 g
- Protein:
- 33 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløg. Kog kartofler, gulerødder og hvidløg i vand, der lige dækker ca. 20 min. til det er helt mørt.
Skyl spinaten. Varm lidt olie op i en lille gryde og tilsæt spinat og lad det simre 1-2 min. Sæt til side til senere.
Steg pølserne ved middel varme i lidt olie på en pande ca. 10 min. Vend dem jævnligt. Tag dem af panden og hold dem lune. Vask ikke panden.
Pil løgene og hak dem fint. Kom lidt mere olie på panden og steg løgene ved middel varme 1-2 min. uden at de tager for meget farve. Tilsæt mel, bouillon og kogende vand, pisk sammrn og lad simre 3-4 min. Tilsæt sennep og smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra kartofler og gulerødder, behold hvidløget i. Mos det hele groft sammen med smør. Smag til med salt og peber. Vend spinaten i til sidst.
Servér de stegte pølser med mos, løgsauce og sennep og ketchup.
Håber maden smager!