Grove pølser med grov kartoffelmos, en belgisk egnsret

Grove pølser med grov kartoffelmos, en belgisk egnsret

35 min820 kcal pr. portion Holder 4 dage
Retten hedder oprindeligt The Stoemp og er en typisk ret fra Bruxelles i Belgien. Retten består af en kartoffelmos som mixes med forskellige grøntsager, i denne version er det gulerødder og spinat. Hertil slagterens store grove pølser af velfærdsgris og en let løgsauce smagt til med sennep. MUMS!
3.63
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

2 stk bagekartoffel
200 g gulerod
1 stk hvidløg fed
75 g babyspinat
2 stk skalotteløg
3 stk grov grillpølse
½ terning bouillon okse
1 spsk sennep
½ tsk muskatnødpulver
4 tsk ketchup

Du skal selv have

salt, peber, olie

Fremgangsmåde

1
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløg. Kog kartofler, gulerødder, hvidløg i vand så det dækker ca. 20 minutter til det er helt mørt.
2
Skyl spinaten. Smelt lidt smør eller olie i en lille gryde og tilføj spinat og lad det simre 1-2 minutter. Sæt til side til senere.
3
Pil løgene og hak dem fint. Kog vand til bouillon og opløs ½ terning i 2 dl vand.
4
Steg pølserne ved medium varme i lidt fedtstof på en slip-let pande ca. 12 minutter, vend dem jævnligt. Tag dem af panden og hold dem lune. Vask ikke panden.
5
Tilsæt lidt fedtstof og løgene til panden og lad dem stege uden at de tager for meget farve ved medium varme 1-2 min. Tilsæt bouillon og lad simre 3-4 minutter. Tilsæt 1 spsk sennep og smag til med salt og peber.
6
Hæld vandet fra kartofler og gulerødder, behold hvidløget i og mos det hele groft. Tilsæt 1 spsk smør eller olie og smag til med ½ tsk muskatnød, salt og peber. Tilsæt spinaten og vend det hele godt sammen.
7
Server de stegte pølser med mosen, løgsaucen og sennep&ketchup.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3430 kJ/ 820 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
47.19 g
heraf mættede fedtsyrer
15.36 g
Kulhydrat
71.53 g
heraf sukkerarter
15.84 g
Protein
27.27 g
Salt
4.55 g
Kostfibre
8.73 g

Allergener

Selleri
Sennep

Andre retter du måske kan lide