Indiske grøntsagsrösti i burgerbolle med mangodip

Indiske grøntsagsrösti i burgerbolle med mangodip

30 min674 kcal pr. portion Holder 4 dage
Fyldige og smagsfulde grøntsagsrösti med indiske krydderier, serveret som burger med frisk salat og tomat samt en god mangodip. Perfekt til den kødfrie dag.
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

1 dl røde linser
300 g sød kartoffel
1 stk rødløg
1 spsk garam masala
1 stk hvidløg fed
1 bæger æg pasteuriseret
2 stk tomat
stk hjertesalat
2 stk burgerbolle
1 dl creme frisk
1 spsk mangochutney

Du skal selv have

salt, olie, peber, mel

Fremgangsmåde

1
Kog 1 dl linser i 2 dl vand tilsat ½ tsk salt i 7 min. Hæld vandet fra.
2
Pil løg, del og skær i tynde skiver. Steg løg blødt i lidt olie ved middel til lav varme på en pande ca. 10 min.
3
Skræl og riv kartofler. Bland kogte linser med revet kartoffel, 1 spsk garam masala, 1 tsk salt og lidt peber, 1 fed presset hvidløg, 1 spsk mel og 1 æg.
4
Varm panden op fra løgene med lidt olie ved høj varme og form kartoffelmassen til 4 mindre rösti, klap dem så flade du kan og steg dem 4-5 min. på hver side. Skru ned undervejs, så de ikke brænder på.
5
Flæk bollerne og rist dem på en brødrister på begge sider.
6
Mens rösti steger, skæres tomater i tynde skiver og salat skylles og strimles groft.
7
Rør 1 dl creme frisk med 1 spsk mangochutney.
8
Læg rösti og fyld på hver burger halvdel og dryp med dip.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2818 kJ/ 674 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
14.97 g
heraf mættede fedtsyrer
6.22 g
Kulhydrat
107.58 g
heraf sukkerarter
29.62 g
Protein
27.13 g
Salt
5.78 g
Kostfibre
14.46 g

Allergener

Æg
Gluten
Mælk
Sesamfrø

Andre retter du måske kan lide