Indisk curry med blomkål, kikærter og naanbrød

Indisk curry med blomkål, kikærter og naanbrød

40 min646 kcal pr. portion Holder 4 dage
Det indiske køkken er kendt for sine smagfulde og mættende vegetarretter. Denne indiske curry er ingen undtagelse med masser af grøntsager, kikærter og serveret med indiske naanbrød.
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

10 g ingefær
½ stk løg
1 stk hvidløg fed
½ stk chili rød
175 g gulerod
1 stk bagekartoffel
½ stk blomkål
1 spsk tomatpure
tsk spidskommen
2 tsk karry
½ terning bouillon grøntsag
1 spsk honning
240 g kikærter
1 drys koriander
2 stk naanbrød
1 dl creme frisk

Du skal selv have

olie, salt

Fremgangsmåde

1
Skræl ingefær og hak fint. Pil ½ løg og hvidløg, og hak fint. Skyl ½ chili og hak fint. Fjern evt kerner og frøvægge, hvis du ønsker retten mindre stærk. 
2
Skræl gulerødder og kartoffel, og skær i grove tern. Skyl blomkål, og skær i buketter. 
3
Varm olie op i en stor gryde. Steg alle grøntsagerne i 1-2 min.
4
Tilsæt 1 spsk tomatpuré, 1½ tsk spidskommen, 2 tsk karry og ¾ tsk salt. Steg i yderligere 1 min. 
5
Tilsæt 2½ dl vand, ½ bouillonterning og 1 spsk honning. Lad retten småkoge under låg i 8-10 min. 
6
Hæld væden fra kikærterne. Hak koriander. Bland kikærter og koriander i retten (Gem lidt koriander som drys til retten). 
7
Lun naanbrødene på en brødrister. Pensl evt med lidt vand, inden de lunes.
8
Drys den indiske curry med koriander, og servér med lune naanbrød og 1 dl creme frisk.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2701 kJ/ 646 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
16.07 g
heraf mættede fedtsyrer
5.06 g
Kulhydrat
100.64 g
heraf sukkerarter
28.42 g
Protein
24.61 g
Salt
5.57 g
Kostfibre
20.72 g

Allergener

Gluten
Mælk
Selleri

Andre retter du måske kan lide