Ovnstegt kylling og bulgursalat med appelsin
20-30
4 dages holdbarhed

Ovnstegt kylling og bulgursalat med appelsin

Ovnstegte kyllingestykker i cremet senneps marinade serveret med en bulgursalat toppet med frisk appelsin, knas af ristede græskarkerner og sødt pift af soltørrede tranebær. En overraskende og dejlig måde at få nem hverdagsmad på.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • sennep,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Kyllingeinderfilet
300 g
Sennep (Sennep)
1 spsk
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
⅔ dl
Bulgur (Gluten, Hvede)
175 g
Appelsin
1 stk
Rødløg
½ stk
Kålmix
200 g
Græskarkerner
2 spsk
Tranebær
25 g
Lys balsamico (Svovldioxid)
2 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 891 kcal
  • Fedt 33 g
  • Kulhydrater 90 g
  • Protein 58 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220 grader. 
  2. Læg kyllingen i et ovnfast fad. Bland 1 spsk sennep med 1 dl yoghurt lidt salt og peber, og hæld det over kyllingen. Sæt kyllingen i ovnen i ca. 20 minutter.
  3. Kog 175 g bulgur i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min under låg ved svag varme. Hæld evt overskydende vand fra. Tilsæt kålmix til bulguren de sidste 3 minutter af kogetiden, og lad det koge med under låg. 
  4. Skræl appelsin så det hvide skæres fra og skær i skiver på ca ½ cm. Pil og skær ½ rødløg i tynde skiver. 
  5. Rist 2 spsk græskarkerner på en tør pande og læg til side.
  6. Fordel den grønne bulgur i et fad, top med appelsin og rødløg og drys med græskarkerner og 25 g tranebær. 
  7. Pisk 2 spsk balsamico med 3 spsk olivenolie og et nip salt og hæld marinaden over salaten. 
  8. Servér den sennepsbagte kylling med grøn bulgur med appelsiner.