Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær
30-40
3 dages holdbarhed

Kinesiske sichuanfrikadeller med chili og ingefær

En smagfuld og krydret nyfortolkning af frikadeller med inspiration fra Kina. Serveres med grøntsager, glasnudler og en lækker sauce.

Ingredienser

Allergener
  • Soja,
  • sesamfrø,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Sukker
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Rød peber
½ stk
Rød chili
½ stk
Ingefær
20 g
Hvidløg
½ fed
Hakket gris & kalv
300 g
Rødvinseddike (Svovldioxid)
1 tsk
Sojasauce (Soja)
1+3 tsk
Glasnudler
200 g
Gulerod
2 stk
Forårsløg
1 bundt
Sesamolie (Soja, Sesamfrø)
¾ spsk
Grøntsagsbouillon
½ pose
Saucejævner
1 tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 757 kcal
  • Fedt 25 g
  • Kulhydrater 98 g
  • Protein 36 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Hak peberfrugt og chili meget fint. Skræl og riv ingefær. Pil og pres hvidløg.
  2. Rør kødet med peberfrugt, chili, vineddike, 1 tsk sojasauce, halvdelen af ingefær og hvidløg, 1 tsk sukker og smag til med salt og peber. Form 4 (6)* små aflange eller runde frikadeller pr. person.
  3. Varm lidt olie på en pande ved god varme. Brun frikadellerne ca. 1 min på hver side. Skru ned og steg ca. 3 min. på hver side ved middel varme. 
  4. Kog nudler 4 min. i rigeligt letsaltet vand. Skyl kort med koldt vand og lad dem dryppe af. Vend 1 tsk olie i.
  5. Sauce: Skræl gulerødderne. Skær igennem på langs og så i tynde skrå skiver. Skyl og snit det hvide fra forårsløg i skiver. Hak det grønne groft og gem det til senere. Steg gulerødder, forårsløg og resten af hvidløget i sesamolie uden det tager farve. Tilsæt det sidste ingefær, 1½ dl vand, bouillon, saucejævner og sojasauce og lad det koge igennem. Tilføj det grønne af forårsløg og smag til med salt.
  6. Servér frikadellerne med sauce og nudler.