Thaikarry med søde kartofler og kylling

Thaikarry med søde kartofler og kylling

35 min993 kcal pr. portion Holder 4 dage
Denne lækre ret fra Thailand med kylling og søde kartofler kan være hot, men du har muligheden for selv at justere styrken. Her er masser af smag og god mæthed.
3.55
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

2 dl ris brune
250 g sød kartoffel
1 stk peberfrugt rød
2 stk forårsløg
250 g champignon
300 g kyllingeinderfilet
2 dl kokosmælk
1 tsk saucejævner
2 tsk karrypasta rød

Du skal selv have

salt, olie

Fremgangsmåde

1
Kog 200 g ris i 3½ dl. vand tilsat ½ tsk. salt i 20 min. under låg, og lad dem trække under låg til resten af retten er færdig.
2
Skræl de søde kartofler og skær i tern på ca. 1 cm. Rens peberfrugt og fjern frøene. Skær peberfrugt i små tern. Rens forårsløg, og skær i stykker på ca. 4 cm. Rens champignoner og skær i skiver.
3
Dup kødet tørt med køkkenrulle, og skær det i tern på 2 cm. Varm 2 spsk. olie op i en wok eller en dyb pande over stærk varme. Lynsteg kødet ved stærk varme i ca. 2 min.
4
Tilsæt kartoffel, peberfrugt, forårsløg og champignon, og lynsteg i yderligere 2 min ved stærk varme.
5
Karrysauce: Rør 2 dl kokosmælk, 1 tsk. saucejævner, salt og 1-3 tsk. karrypasta sammen og hæld i wokken (TIP: Anvend kun 1 tsk. karrypasta, hvis du ønsker retten mild og op til 3 tsk., hvis du ønsker retten stærk). Bring saucen i kog og lad retten simre til kartoflerne er møre, ca. 7 min.
6
Servér med de kogte ris.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 4153 kJ/ 993 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
37.66 g
heraf mættede fedtsyrer
17.68 g
Kulhydrat
109.01 g
heraf sukkerarter
14.78 g
Protein
54.41 g
Salt
3.57 g
Kostfibre
9.3 g

Allergener

Krebsdyr
Mælk

Andre retter du måske kan lide