MAD TIL 2 DAGE: Mørbradgryde med ris og agurkesalat
40
Mad til 2 dage
4 dages holdbarhed

MAD TIL 2 DAGE: Mørbradgryde med ris og agurkesalat

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion skøn 'mormor-mad' i retro-stil - det smager bare godt! Masser af kød i form af mørbrad, bacon og cocktailpølser. Serveres med basmatiris og agurkesalat. En ret for hele familien. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
 • Soja,
 • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

 • Sukker
 • Salt
 • Peber

Det skal du bruge

Agurk
1 stk
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
1 dl
Svinemørbrad
600 g
Ris
400 g
Bacon
3 skiver
Løg
1½ stk
Champignon
250 g
Hakkede tomater
400 g
Cocktailpølser (Soja)
100 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
 • Energi 741 kcal
 • Fedt 18 g
 • Kulhydrater 93 g
 • Protein 51 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

 1. Agurkesalat: Skær agurk i tynde skiver. Bland 1 dl eddike, 1 dl sukker, ½ tsk salt og peber. Hæld marinaden over agurkeskiverne og lad det trække til retten er klar.
 2. Fjern sølv-sene og afpuds mørbraden. Skær den i 2 cm tykke skiver og bank dem let så de bliver ca. 1 cm.
 3. Bring 200 g ris og 3 dl vand tilsat ½ tsk salt i kog under låg. Skru ned til svag varme og kog 12 min. Sluk og lad stå på eftervarmen (induktion 1) til resten af retten er klar.
 4. Skær 3 skiver bacon i mindre stykker. Pil og hak 1½ løg. Svits bacon og løg i en gryde.
 5. Rengør champignon og skær i skiver. Læg bacon og løg tilside på en tallerken.
 6. Brun mørbrad i gryden 1 min. på hver side ved god varme, krydr med salt og peber. Tilsæt ½ dl vand. Kom løg og bacon tilbage i gryden. Tilsæt champignon og tomat. Lad det koge ved svag varme ca. 12 min. under låg. Smag til med salt og peber.
 7. DAG 2: Kog ris jf. pkt. 3. TIP: Rist evt. pølserne kort i lidt olie i gryden og tilsæt så mørbradgryden. Varm det hele sammen 12-15 min. til det er gennemvarmt, tilsæt evt. lidt vand hvis sovsen er for tyk. Server mørbradgryden med friskkogte ris og resten af agurkesalaten.