Tigermad - Minifrikadeller med varm pastasalat

Tigermad - Minifrikadeller med varm pastasalat

35 min867 kcal pr. portion Holder 2 dage
En tiger i maden? De små klassiske frikadeller smager rigtig godt sammen med pastasalaten, der har fået flotte tigerstriber (gulerodsstave), broccoli og pesto.
3.72
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

300 g hakket svin/kalv
½ stk løg
¾ bæger æg pasteuriseret
¾ dl havregryn
1 tsk oregano
1 tsk tomatpure
½ stk broccoli
200 g gulerod
200 g pasta hvid
spsk grøn pesto

Du skal selv have

salt, peber, smør

Fremgangsmåde

1
Rør kødet med ½ tsk salt. Pil løg, riv ½ løg på den grove side af et råkostjern. Rør ¼ tsk peber, ¾ æg og løg i kødet. Tilsæt ¾ dl havregryn, 1 tsk oregano og 1 tsk tomatpuré. Sæt i køleskabet.
2
Skyl broccoli, del i små buketter. Skræl stokken og skær i tern. Skræl gulerødderne, skær i stave.
3
Kog 200 g pasta i rigeligt letsaltet vand 9 min uden låg. Tilsæt broccoli og gulerødder de sidste 5 min.
4
Smelt ca. 1 spsk smør eller margarine ved god varme på en pande, det skal bruse af og blive lysebrunt. Dyp en dessertske i koldt vand. Tag fars på skeen og form en frikadelle. Du skal lave ca. 10 frikadeller. 
5
Brun frikadellerne i ca. 2 min på begge sider. Skru ned og steg i ca. 5 min på hver side til de er gennemstegt. 
6
Afdryp pasta og grøntsager i en sigte. Bland pasta, grøntsager og 1½ spsk pesto i en skål, og servér til frikadellerne. 
Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk

Ugens tips

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3628 kJ/ 867 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
30.81 g
heraf mættede fedtsyrer
10.91 g
Kulhydrat
95.31 g
heraf sukkerarter
15.46 g
Protein
52.17 g
Salt
3.76 g
Kostfibre
12.5 g

Allergener

Æg
Gluten
Jordnødder
Soja
Mælk
Nødder
Sesamfrø

Andre retter du måske kan lide