Fuldkornspizza a la bianco med lufttørret skinke og majssalat

Fuldkornspizza a la bianco med lufttørret skinke og majssalat

30 min1118 kcal pr. portion Holder 3 dage
Prøv denne skønne pizza a la bianco med stegte, bløde løg, kartoffelskiver og sprød skinke. Det smager bare dejligt på en hverdagsaften. Serveres med sprød salat med majs. Klimabelastning 1.6 kg CO2e
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

400 g pizzadej fuldkorn
2 stk rødløg
100 g revet ost
1 stk bagekartoffel
tsk rosmarin
4 skiver skinke lufttørret
100 g toscana mix
150 g majskerner
1 spsk æbleeddike

Du skal selv have

olie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Tag dejen ud af køleskabet ca. ½ time før, hvis du har tid. Tænd ovnen på 220ﹾC varmluft og lad pladerne blive varme i ovnen. Del dejen i 2 og rul pizzadejene ud på et meldrysset bord, og læg dem på et stykke bagepapir eller lave en stor pizza.
2
Pil løg, del dem, og skær dem i tynde skiver. Varm en pande op med lidt olie, og steg løgene bløde ved middel varme ca. 10 min. De må ikke blive brankede.
3
Skyl og tør kartoflen, og skær den i så tynde skiver som muligt. Evt. på et mandolinjern.
4
Fordel de stegte løg jævnt i et tyndt lag på pizzaerne. Fordel kartoffelskiver ovenpå løgene, drys med salt, peber og 1-2 tsk rosmarin alt efter smag.
5
Fordel 100 g ost på pizzaerne, riv skinken i strimler, og fordel den ovenpå osten.
6
Læg pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter, til osten er smeltet, skinken er sprød, og dejen er gennembagt. 
7
Hæld væden fra majsene, og bland 150 g majs og salat i en skål. Pisk 1 spsk æbleeddike med 1½ spsk olie og lidt salt og peber, og dryp dressingen over salaten. Skær pizzaerne i passende stykker, og server med salaten.

Ugens tips

Dejen bør opbevares ved 2 gr. for at undgå at hævningen starter. Læg den på køleelementet i køleskabet.

Er du sulten efter mere?

Hurtig
Sund
Svin
Hovedretter
Hverdagsmad
Pizza

Næringsindhold

Energi pr. portion: 4679 kJ/ 1118 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
32.25 g
heraf mættede fedtsyrer
9.57 g
Kulhydrat
156.83 g
heraf sukkerarter
18.33 g
Protein
50.16 g
Salt
4.48 g
Kostfibre
16.42 g

Allergener

Gluten
Mælk
Sesamfrø
Svovldioxid

Andre retter du måske kan lide