Vegetarisk curry med søde kartofler og linser

Vegetarisk curry med søde kartofler og linser

40 min760 kcal pr. portion Holder 4 dage
Afrikansk inspireret vegetarisk curry med masser af smag fra de mange krydderier og god mæthed fra både søde kartofler og røde linser.
Ingen vurdering
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

½ stk løg
1 stk hvidløg fed
10 g ingefær
2 tsk karry
½ spsk gurkemeje
1 tsk spidskommen
½ spsk sennepsfrø
400 g hakkede tomater
2 dl kokosmælk
250 g sød kartoffel
dl røde linser
75 g babyspinat
2 spsk cashewnødder
stk lime
1 drys koriander
2 stk brød

Du skal selv have

olie, salt

Fremgangsmåde

1
Pil ½ løg og 1 fed hvidløg og hak fint. Skræl ingefær og hak fint. Varm olie op i en stor gryde.
2
Svits løg, hvidløg og ingefær i olien. Tilsæt 2 tsk karry, ½ spsk gurkemeje, 1 tsk spidskommen og ½ spsk sennepsfrø. Lad krydderierne “brænde” en smule af inden de hakkede tomater tilsættes. Kog ca. 5 min. og tilsæt 2 dl kokosmælk.
3
Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kom kartoffeltern og 1¼ dl linser i gryden, og lad det hele simre i ca. 15 min. under låg. Rør et par gange undervejs.
4
Skyl spinat. Hak 2 spsk nødder groft. Tilsæt spinat og nødder og lad det simre med i ca. 1 min.
5
Lun brødet på en brødrister. Skyl og pluk koriander.
6
Smag retten til med limesaft og salt. Servér retten toppet med hakket koriander.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 3178 kJ/ 760 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
29.61 g
heraf mættede fedtsyrer
17.44 g
Kulhydrat
96.04 g
heraf sukkerarter
18.73 g
Protein
27.21 g
Salt
1.16 g
Kostfibre
15.8 g

Allergener

Gluten
Nødder
Sennep
Sesamfrø

Andre retter du måske kan lide