Boller i karry

Boller i karry

40 min985 kcal pr. portion Holder 2 dage
En rigtig klassiker, som altid smager himmelsk og glæder børn som voksne. Vi har givet den et ekstra pift med friske æbletern.
3.84
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

1 stk løg
300 g hakket svin/kalv
½ bæger æg pasteuriseret
dl sødmælk
200 g ris hvide
½ terning bouillon grøntsag
1 tsk karry
2 stk æble
4 spsk mangochutney

Du skal selv have

salt, peber, smør, mel

Fremgangsmåde

1
Pil og halvér løg. Hak halvdelen til saucen og riv resten af løget til farsen.
2
Rør kødet med ½ tsk salt. Tilsæt lidt peber, ½ æg og revet løg. Tilsæt ¼-½ dl mel. Rør herefter ½-¾ dl mælk i. Stil farsen i køleskabet til den skal bruges.
3
Kog 200 g ris i 3½ dl vand med ½ tsk salt i 12 min. under låg. Sluk og lad dem hvile til retten er færdig. Kog vand til bouillonen i en el-kedel, og opløs ½ terning i 2½ dl vand.
4
Karrysauce: Svits det hakkede løg i 15 g smør sammen med 1 tsk karry i en gryde eller dyb pande. Rør 1½ spsk mel i og kom bouillon i under piskning. Tilsæt 1 dl mælk. Krydr med salt og peber. Spæd med lidt kogende vand hvis sovsen bliver for tyk.
5
Form farsen til 10 kødboller og kom dem i saucen (de skal ikke forkoges men koges i saucen). Kog dem i saucen ved svag varme under låg i ca. 12 min. til de er gennemkogte, vend dem af og til. Smag saucen til med salt og peber.
6
Skræl imens æblerne, skær dem i tern og kom ternene i saucen og kog med de sidste 5 minutter.
7
Servér boller i karry med kogte ris og mangochutney. 
Opskriften er venligst udlånt af VoresMad.dk.

Ugens tips

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

Næringsindhold

Energi pr. portion: 4120 kJ/ 985 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
27.07 g
heraf mættede fedtsyrer
12.48 g
Kulhydrat
138.49 g
heraf sukkerarter
43.89 g
Protein
46.79 g
Salt
9 g
Kostfibre
7.01 g

Allergener

Æg
Mælk
Selleri

Andre retter du måske kan lide