40
2 dages holdbarhed
Boller i karry
En rigtig klassiker, som altid smager himmelsk og glæder børn som voksne. Vi har givet den et ekstra pift med friske æbletern.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- æg,
- gluten,
- mælk,
- selleri,
- hvede
Basisvarerne kan indeholde andre allergener
Basisvarer
- Salt
- Peber
- Smør
- Mel
Det skal du bruge
Løg
1 stk
Hakket svin/kalv
300 g
Æg pasteuriseret (Æg)
½ bæger
Sødmælk (Mælk, Laktose)
1½ dl
Ris, hvide
200 g
Bouillon grøntsag (Selleri)
½ terning
Karry
1 tsk
Æble
2 stk
Mangochutney
4 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
- Energi 986 kcal
- Fedt 27 g
- Kulhydrater 139 g
- Protein 47 g
Oplysninger om allergener
Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.
Sådan gør du
Tip fra kokken:
Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.
- Pil og halvér løg. Hak halvdelen til saucen og riv resten af løget til farsen.
- Rør kødet med ½ tsk salt. Tilsæt lidt peber, ½ æg og revet løg. Tilsæt ¼-½ dl mel. Rør herefter ½-¾ dl mælk i. Stil farsen i køleskabet til den skal bruges.
- Kog 200 g ris i 3½ dl vand med ½ tsk salt i 12 min. under låg. Sluk og lad dem hvile til retten er færdig. Kog vand til bouillonen i en el-kedel, og opløs ½ terning i 2½ dl vand.
- Karrysauce: Svits det hakkede løg i 15 g smør sammen med 1 tsk karry i en gryde eller dyb pande. Rør 1½ spsk mel i og kom bouillon i under piskning. Tilsæt 1 dl mælk. Krydr med salt og peber. Spæd med lidt kogende vand hvis sovsen bliver for tyk.
- Form farsen til 10 kødboller og kom dem i saucen (de skal ikke forkoges men koges i saucen). Kog dem i saucen ved svag varme under låg i ca. 12 min. til de er gennemkogte, vend dem af og til. Smag saucen til med salt og peber.
- Skræl imens æblerne, skær dem i tern og kom ternene i saucen og kog med de sidste 5 minutter.
- Servér boller i karry med kogte ris og mangochutney.