Sprøde mexicanske tacos med krydret kødfyld og tomatrelish
30
2 dages holdbarhed

Sprøde mexicanske tacos med krydret kødfyld og tomatrelish

Skøn ret for hele familien med tacoskaller fyldt med krydret hakket svin&kalv. Rig på grøntsager, krydret uden at være stærk og børnene kan selv bestemme om peberfrugt, bønnespirer og tomatrelish skal nydes sammen eller hver for sig. Det er bare et hit!

Ingredienser

Allergener
  • Selleri,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Tomat
stk
Løg
1 stk
Majskerner
150 g
Taco-skaller
6 stk
Appelsin
¼ stk
Rødvinseddike
1 spsk
Hvidløg fed
1 stk
Hakket svin/kalv
300 g
Tomatpuré
½ dl
Mexico mix-krydderi
2 tsk
Peberfrugt rød
1 stk
Bønnespire
60 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi: 650 kcal
  • Fedt: 26 g
  • Kulhydrater: 63 g
  • Protein: 41 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Frys kødet ned, hvis du ikke kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Tomatrelish: Skær et låg af tomaterne. Pres dem fri for kerner og skær tomatkødet i små tern. Pil løget og hak det - læg halvdelen af løget til side til senere brug. Bland tomat, løg og majskerner.
  2. Tænd ovnen på 175 grader og lun tacoskallerne i 8-10 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte.
  3. Dressing til tomatrelish: Bland 1 tsk appelsinskal, 1 spsk appelsinsaft og 1 spsk vinedddike sammen. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen over grøntsagerne og bland det godt.
  4. Pil og hak hvidløg fint. Kom ½ spsk olie på en pande, og varm den godt op. Svits resten af det hakkede løg, hvidløg og kød ved høj varme under omrøring. Tilsæt ½ dl tomatpuré og 2 tsk mexicokrydderi, og lad det småstege i 3-4 minutter. Smag til med salt og peber.
  5. Skyl peberfrugt, skær kernhus og frøvægge ud og skær peberfrugten i strimler. Kom kødfyldet i tacoskallerne og pynt med peberfrugt og bønnespirer. Hæld væden fra tomatrelishen, og servér den til tacoskallerne.