MAD TIL 2 DAGE: Kylling tikka masala med æbler og naanbrød
35
Mad til 2 dage
4 dages holdbarhed

MAD TIL 2 DAGE: Kylling tikka masala med æbler og naanbrød

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af kylling tikka masala. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og ret billigt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Peber

Det skal du bruge

Ris
4 dl
Rødløg
1 stk
Rød chili
1 stk
Æble
2 stk
Kyllingeinderfilet
550 g
Rød peber
1 stk
Hakkede tomater
400 g
Tikka masala krydderi
6 spsk
Solo hvidløg
⅔ stk
Naanbrød (Gluten, Mælk, Hvede, Laktose)
4 stk
Mynte
1 drys
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
1½ dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 795 kcal
  • Fedt 13 g
  • Kulhydrater 119 g
  • Protein 51 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Sæt 400 g ris over i 7 dl vand tilsat 1 tsk salt. Kog i 12 min. under låg. Sluk og lad stå på eftervarmen til retten er klar.
  2. Pil og hak løg. Flæk chili på langs, fjern kerner og frøvægge og hak fint. Skyl æbler, halver, fjern kærnehus og del i både. Læg æblerne i koldt vand.
  3. Svits kyllingestykkerne i olie i en stor gryde ca. 2 min. til de får farve. Tilsæt løg og chili. Rens peberfrugt og skær i strimler. 
  4. Tilsæt peberfrugt, 400 g hakkede tomater og 6 spsk tikka masala samt ⅔ presset solo hvidløg. Lad retten simre under låg i ca. 5 min.
  5. Tag æblerne op af vandet og tilsæt til retten og lad simre yderligere 5 min. under låg. Smag til med salt og peber.
  6. Lun 2 naanbrød på begge sider på en brødrister. Skyl mynte (gem lidt til dag 2), drys mynte over retten, server med ris, naanbrød og yoghurt.
  7. DAG 2: Hæld kylling tikka masala i en gryde, tilsæt ½ dl vand og varm op ved medium varme, skru ned når det begynder at koge og varm ca. 12 minutter. Lun imens naanbrød på en brødrister. Tilsæt ris til gryden eller overhæld dem med kogende vand lige inden servering, hæld vandet fra og server til sammen med resten af yoghurten, mynte og naanbrød.